img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2023 10:30

Wanneer leveren collectieve kortingen echt voordeel op?

19 september 2023 - Vaak wordt er door bedrijven actief mee geadverteerd dat je met een collectieve korting een groot voordeel hebt. Maar of dit daadwerkelijk zo is, is maar vaak de vraag. Toch kan het in sommige gevallen daadwerkelijk een leuk voordeel opleveren. Het is goed om scherp te kijken wat het voordeel daadwerkelijk is. Weten bij welke zaken het goed is om dit collectief te regelen? Lees snel verder. 

img

Goed verzekerd 

Het onderwerp waarmee collectieve kortingen misschien wel het vaakst in verband worden gebracht, is met verzekeringen. Van werkgevers die collectief zorgverzekeringen aanbieden tot zorgverzekeraars zelf die collectiviteitskorting aanbieden bij het afsluiten van een verzekeringspakket. Mensen realiseren zich vaak niet hoeveel verschillende verzekeringen zij hebben, maar het kan echt voordelig zijn om bijvoorbeeld je caravanverzekering te vergelijken en te combineren. Online zijn hier handige tools voor te vinden. Daarnaast is het combineren van verzekeringen ook gewoon heel praktisch voor je boekhouding, het is zeer overzichtelijk en je weet precies wat je betaalt.  

Goede voornemens 

Iets wat ook slim is om gezamenlijk te regelen, is een sportabonnement. Iets wat de meeste werkgevers tegenwoordig ook in collectieve vorm aanbieden. Hierbij mag je vaak zelf kiezen uit een ruim aanbod sportscholen, tegen een voordeliger tarief. Heb je dit voordeel niet omdat je zzp’er bent, of omdat je werkgever niet mee doet? Dan is het slim om te kijken of je gezamenlijk een familieabonnement kunt afsluiten. Vaak betaalt het tweede gezinslid al een stuk minder dan het eerste, een voordeel wat je iedere maand terug gaat zien. 

Goed bereikbaar 

Nog een vaste kostenpost die jaarlijks terugkomt en waarbij collectief regelen aan te raden is, is die van telefoonabonnementen. Vaak kun je je mobiele abonnement combineren met het abonnement wat je thuis hebt voor tv en internet. Hier geldt ook vaak dat wanneer je er nog meer abonnementen op aansluit, je nóg meer korting krijgt. Dus kies voor één aanbieder en sluit daar alles bij af. Je zult zien dat het totaal van je kosten snel zal dalen.  

Kortom, samen dingen regelen en afsluiten bij één aanbieder is in veel gevallen echt voordeliger. Daarnaast is het ook nog eens overzichtelijker voor jezelf. Niet meer allerlei verschillende polissen van verschillende verzekeringsmaatschappijen, maar een overzichtelijk aandeel. Zo kun je ook veel gemakkelijker een verzekeringspakket vergelijken. De kosten ervan zullen in totaal dalen en je kan vaak veel mensen mee laten profiteren. En doet je werkgever nog niet mee aan dergelijke collectieve initiatieven? Stel het dan voor, ook hij of zij zelf zal er vervolgens voordeel van hebben!  

 

Wellicht interessant