img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2023 19:01

Fietstocht Proef Roerdalen

Vlodrop - 18 september 2023 - In het kader van de Beleefweek, organiseert het VVV-gidsenteam Roerdalen op zondag 24 september een fietstocht vanuit Vlodrop door natuurgebied De Meinweg en het Roerdal. De route is circa 19 kilometer lang. Duik samen met de gids in de rijke geschiedenis van Roerdalen en leer hoe de grens tussen Roerdalen en Limburg is ontstaan. Van Nederland tot Duitsland en zelfs Oostenrijk, Roerdalen heeft een kleurrijke achtergrond.

img

Ontdek hoe de lokale bevolking door de eeuwen heen hun brood verdiende, variërend van landbouw tot winkeltoerisme en zelfs de bouw van indrukwekkende achtbanen.

Je fietst langs de meanderende Roer, door bossen, langs schilderachtige beekjes, historische molens, imposante kastelen en gezellige dorpjes met adembenemend panorama’s.

Onderweg wordt gestopt bij twee verschillende streekproductenwinkels. Bij één daarvan kun je de smaakpapillen verwennen met een uniek streekproduct: het gagelbier. Dit wordt geproduceerd van gagel uit Nationaal Park de Meinweg.

Praktische informatie

wanneer - zondag 24 september 2023, van 13.00 uur tot ca. 15.30 uur

waar - startlocatie is bij de Gitstappermolen, Gitstappermolenweg 3 in Vlodrop

deelname - € 9,50

aanmelden - reserveren is verplicht en kan via de website webshophartvanlimburg.nl. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Limburg Marketing
180923/HvL

 

Wellicht interessant