img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2023 11:15

Taalwandelingen in Maasgouw tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Heel/Maasbracht - 18 september 2023 - Bibliocenter nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan gezellige taalwandelingen in Heel (maandag 2 oktober) en Maasbracht (woensdag 4 oktober) als onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid, die plaatsvindt van 28 september tot en met 4 oktober. Deze bijzondere week staat in het teken van ontmoeting en verbinding. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

img

Taalwandeling in Heel

Op maandag 2 oktober organiseert Bibliocenter een taalwandeling naar Stephanushof in Heel. Verken het hofje en maak kennis met de bewoners tijdens een gezellige wandeling. In de ontmoetingsruimte kun je samen praten en genieten van een kopje koffie. Wellicht kun je zelfs bij enkele bewoners binnenkijken of hun tuin bewonderen. Op het erf zijn 36 zelfstandige woningen met alle basisvoorzieningen op de begane grond. Elke woning heeft ook een klein tuintje. In het centrale gebouw is een ontmoetingsruimte waar activiteiten worden georganiseerd voor de bewoners en er is zelfs een kleine keukenvoorziening aanwezig.

Wil je nieuwe mensen leren kennen? Loop dan gezellig mee met het Taalcafé in Heel op maandag 2 oktober om 10.00 uur vanaf de bibliotheek in Heel (Sportparklaan 56). De wandeling wordt afgesloten met een kopje koffie of thee in een gezellige omgeving.

Taalwandeling in Maasbracht 

Op woensdag 4 oktober organiseert Bibliocenter een taalwandeling in Maasbracht. Verken Maasbracht en oefen Nederlands met taalvrijwilligers van het Taalcafé! Tijdens deze wandeling beweeg je, ontmoet je mensen en leer je Maasbracht beter kennen. Onderweg zijn er gespreksonderwerpen op een wandelkaart met het thema ‘ontmoeten’. Deze kaart helpt bij gesprekken en houdt de focus op taaloefeningen. De kaart bevat eenvoudige taal, gespreksoefeningen en nieuwe woorden om je woordenschat uit te breiden.

Loop gezellig mee met het Taalcafé in Maasbracht op woensdag 4 oktober om 10.00 uur. De wandeling start vanuit buurtcentrum de Spil in Maasbracht (Suikerdoossingel 49). De wandeling wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Bibliocenter
180923/HvL

Wellicht interessant