img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-9-2023 17:03

Kinderboekenweek 2023 bij Bibliocenter - 'Bij mij thuis'

Heel/Heythuysen/Nederweert/Weert - 21 september 2023 - Van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar staat alles in het teken van het thema 'Bij mij thuis'. In ieder huis is de sfeer anders, maar tijdens de Kinderboekenweek vieren we thuis in al zijn vormen, met alle verschillen en gelijkenissen. Bibliocenter organiseert diverse activiteiten in Heel, Heythuysen, Nederweert en Weert.  

img

Kinderen maken tijdens de Kinderboekenweek kennis met de vele werelden van boeken en ontdekken in welk boekengenre ze zich het meest thuis voelen. Kinderboeken stimuleren nieuwsgierigheid en begrip voor de wereld om ons heen. We kunnen zoveel van elkaar leren!

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliocenter verschillende activiteiten om te lezen, te leren en te verbinden.

Voel je thuis in de bieb

Voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar 

'Voel je thuis in de bieb' is een ontdekkingstocht langs boeken die je een thuisgevoel geven. Samen verkennen je in de bibliotheek wat 'thuis' allemaal kan betekenen. In welke soort boeken voel jij je thuis? Zijn het grappige boeken, verhalen over dieren, of juist griezelboeken? Misschien schuilt er wel een wetenschapper in jou, of vermaak jij je het liefst in de natuur. Wat je ook leuk vindt, er is altijd wel een genre waarin jij je thuis kunt voelen. En deze kun je natuurlijk allemaal in de bibliotheek vinden!

woensdag 4 oktober - Bibliotheek Heythuysen en Bibliotheek Nederweert van 14.00-15.00 uur

woensdag 11 oktober - Bibliotheek Heel en Weert van 14.00-15.00 uur

Aanmelden voor de activiteiten kan via de website bibliocenter.nl

Voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar

Bij Bibliocenter Weert kun je gezellig gaan luisteren naar het verhaal van de Burgemeester en Wethouder van Weert. Aanmelden is niet nodig.  

woensdag 4 oktober, van 15.30 tot 16.30 uur, komt met Suzanne Winters, wethouder van Weert voorlezen in de bibliotheek in Weert.

zaterdag 7 oktober, van 11.00 tot 12.00 uur,  komt burgemeester Raymond Vlecken voorlezen in de bibliotheek in Weert.

Gratis jeugdlidmaatschap tot 18 jaar

De Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

210923/HvL

Wellicht interessant