img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-9-2023 12:22

Elf brandweerkorpsen in Midden-Limburg zoeken brandweervrijwilligers

Midden-Limburg - 22 september 2023 - Maar liefst elf brandweerkorpsen in Midden-Limburg die worden bemand met vrijwilligers, zijn op zoek naar mannen én vrouwen die een uitdaging niet uit de weg gaan en het huidige korps willen komen versterken. Het betreft korpsen in de gemeenten Maasgouw (Stevensweert en Wessem), Leudal (Grathem, Heythuysen, Ittervoort, Roggel), Echt-Susteren (Echt, Susteren, Montfort), Nederweert (Nederweert) en Weert (Stramproy). Interesse? Lees snel verder. 

img

Honderden brandweermensen in de regio combineren brandweervrijwilliger zijn met hun werk of studie. Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Als het nodig is laat je al je werk vallen, want iedere seconde telt. Jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn!

De brandweerkorpsen zijn op zoek naar mannen én vrouwen die een uitdaging niet uit de weg gaan. Heb je hart voor medemens / dier / omgeving? Ga je met enthousiasme en gedrevenheid onverwachtse uitdagingen aan? Maak dan een afspraak om kennis te maken op de kazerne of solliciteer direct. Op de website Limburg-Noord - Brandweer is alle informatie te vinden, inclusief de contactgegevens. Reageren kan tot 31 januari 2024.

Wat wordt van jou verwacht?

De bereidheid om je in te zetten is de belangrijkste voorwaarde. Daarnaast zijn er nog een aantal eisen waaraan je moet voldoen, als je als brandweervrijwilliger aan de slag wilt bij Brandweer Limburg-Noord:

  • Je woont (of werkt) dichtbij de kazerne, zodat je binnen 5 minuten op de kazerne kunt zijn;
  • Je bent gezond en hebt een goede conditie;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
  • Je kunt goed in teamverband werken;
  • Je bent bereid om oproepbaar te zijn om ingezet te worden tijdens incidenten.
  • Hou er rekening mee dat je een avondopleiding gaat volgen gedurende 2 jaar óf een dagopleiding van 1 jaar.

Wat wordt jou geboden?

De mogelijkheid om naast je baan, studie of huishouden een boeiende en veelzijdige uitdaging aan te gaan.

  • Praktijkgerichte opleiding gedurende 1 á 2 jaar;
  • Naast een vaste jaarvergoeding, een vergoeding voor oefenen en inzetten;
  • Een goede verzekering voor al je werkzaamheden voor de brandweer.

Meer informatie kun je inwinnen bij de postcommandanten van de brandweerkorpsen. De contactgegevens vind je op Limburg-Noord - Brandweer. Als je brandweervrijwilligers kent, kun je natuurlijk ook bij hen met je vragen terecht.

Interesse?

Kom eens een kijkje nemen:

Reguliere oefenavond

Je bent van harte welkom op een oefenavond bij de kazerne.

zaterdag 30 september 2023 - brandweeroefening

Op zaterdag 30 september komen diverse brandweerposten uit de regio van 9.00 tot 15.00 uur in actie bij een ludiek scenario. Adres: Kloosterlaan 6 in Wessem (locatie tafeltennisvereniging Westa)

vrijdag 6 oktober 2023 - brandweerspektakel

Op vrijdag 6 oktober van 19.00 tot 21.00 uur worden allerlei brandweerspellen voor jong en oud georganiseerd met diverse brandweervoertuigen en demonstraties op de Maasboulevard in Wessem (ter hoogte van Gasterie De Knip). 

archieffoto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
220923/HvL

Wellicht interessant