img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-9-2023 12:54

Maatwerkopties voor je duurzame verzendverpakkingen en bag-in-box bags

28 september 2023 - De mogelijkheden van online ondernemen zijn bijna onuitputtelijk. Als je een briljant idee hebt in een strak afgebakende niche waarin bijna geen concurrentie is, dan ben je al gauw spekkoper. Het bedrijven van een webshop kan je een goede boterham opleveren als je het goed aanpakt en je je houdt aan de regels van eerlijk zakendoen. Het draait natuurlijk allemaal om de klantbeleving.

img

Vanaf het eerste bezoek aan je website tot aan het openmaken van het pakketje waar het bestelde product in zit. De ´innerlijke en subjectieve reacties die klanten ervaren bij enig rechtstreeks of onrechtstreeks contact met je bedrijf, oftewel de klantreis (customer journey) is van het grootste belang. De kwaliteit van de verzendverpakkingen geeft je klant de eerste indruk wanneer deze zijn bestelde product ontvangt.

Vloeistoffen vervoeren in een bag in box

De verschillende verzendverpakkingen mogen niet onderschat worden in het proces. Je hebt maar één kans voor een goede eerste indruk. Als de klant een versleten, gescheurde of onverzorgde verpakking ziet, kan dat zijn enthousiasme direct temperen. Een goede verzendverpakking daarentegen geeft de indruk dat je om je producten en klanten geeft en dat is goud waard. Daarbij beschermt de verzendverpakking de inhoud tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, stof en vuil. Dit wordt nog belangrijker wanneer je vloeistoffen of voedingsmiddelen in poedervorm verstuurt. Hier gebruik je alleen een bag in box dat een langere houdbaarheid van de kwetsbare inhoud garandeert.

Goede verzendverpakkingen beschermen de inhoud

Op het moment dat het pakket je magazijn verlaat, kan er veel gebeuren. Je hebt er geen controle meer over nadat de koerier z’n wagen heeft geladen. Natuurlijk werk je alleen samen met betrouwbare vervoerders, maar het blijft mensenwerk. De reis van jouw pakketje is soms als een avontuurlijke achtbaan. Het kan worden gestapeld, geschud, gegooid en zelfs vertrapt. Een stevige verzendverpakking fungeert als een veilige cocon voor je product, beschermt het tegen beschadigingen en vermindert het risico van retourzendingen.

Duurzame verzendverpakkingen en bag in box bags

In een tijd waarin duurzaamheid hoog in het vaandel staat, is de keuze van verzendverpakkingen een kans om je CO2-voetafdruk te verkleinen. Kies voor recyclebare, biologisch afbreekbare materialen of hergebruikte verpakkingen. Klanten waarderen dit niet alleen, het kan ook je reputatie verbeteren. Kom je bekend te staan als een bedrijf dat de focus legt op duurzaamheid, dan heb je een streepje voor op je concurrent. Door daarbij te kiezen voor verzendverpakkingen of een bag in box van het juiste formaat  verminder je overbodig opvulmateriaal. In de bestelwagen nemen zulke verpakkingen minder ruimte in.

Maatwerk

Je verzendverpakking of je bag in box is een verlengstuk van je merk. Het is een blanco canvas waarop je je logo, bedrijfskleuren en zelfs een persoonlijke boodschap kunt plaatsen. Dit draagt bij aan merkherkenning (die de klant al kent via website, social media en andere uitingen) en versterkt de klantloyaliteit. Maatwerk is altijd mogelijk met betrekking tot je wensen. Een speciale boodschap op de verzendverpakkingen, een bedrukt logo op de bag in box of een eigen dessin? Ontdek de mogelijkheden en laat je verrassen.

Wellicht interessant