img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-9-2023 14:54

Wandeltip - Herfstwandeltocht Stramproy

Stramproy - 30 september 2023 - Op zondag 8 oktober organiseert Stichting Damescomité Fanfare St. Willibrordus de 31e editie van de Herfstwandeltocht Stramproy. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 10 km, 15 km, 20 km en 25 km. De wandelroutes starten in het buitengebied van Stramproy en voeren door de natuurgebieden in het grensgebied met België.

 

img

Herfstwandeltocht

De tocht start in het buitengebied van Stramproy. Daardoor kom je meteen in de natuurgebieden terecht in het grensgebied met België. De routes lopen door het hart van het landschapspark Kempen ̴ Broek; een aaneenschakeling van natuurgebieden met elk een eigen karakter. Naaldbossen, gemengde bossen en heidevelden vindt men op de hogere delen. Broekbossen en open natuurterreinen met vennen zijn een stukje verder op de lagere delen te vinden. De meanderende Tungelroyse beek slingert daar tussendoor. De grote natuurontwikkelingsontwikkelingsprojecten die zijn uitgevoerd hebben verrassende resultaten opgeleverd.

Onderweg zijn rustposten, waar wandelaars ook gebruik kunnen maken van het toilet.

Praktische informatie

wanneer - zondag 8 oktober 2023, er kunnen diverse afstanden worden gelopen met bijbehorende starttijden: 10 km en 15 km (starten kan tussen 7.30 en 14.00 uur), 20 km en 25 km (starten kan tussen 7.30 en 10.30 uur)  

waar - startlocatie is ’t Heijer Heufke, Lochtstraat 8A, Stramproy.

deelname - € 4,00, kinderen tot 12 jaar gratis, € 1,00 korting voor leden van de KWBN en WSVL op vertoon van hun lidmaatschapsbewijs.

inschrijven - inschrijven en betalen kan bij de startlocatie op de dag zelf (vanwege een technische storing is dit jaar online inschrijven niet mogelijk). 

extra informatie - op de startlocatie en op de rustplaatsen kan alleen met contant geld betaald worden. Neem ook eens een kijkje op wandeltocht-stramproy.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

300923/HvL

Wellicht interessant