img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-10-2023 10:15

Dit zijn vier leuke scooterroutes in Limburg

Limburg - 6 oktober 2023 - Ben jij aan het genieten van een lekkere vakantie in Limburg? Of heb je een middag vrij en heb je zin om er eens op uit te gaan? Dan kun je een scooterroute gaan rijden en heerlijk door het prachtige Limburgse landschap rijden. Haal je scooter uit de schuur en ga erop uit! Als je dit uitje helemaal ziet zitten, lees dan vooral verder voor vier leuke scooteruitjes en -routes in Limburg, waarbij je soms ook de Belgische en Duitse grens passeert. 

img

Scooter regelen

Als je simpelweg als een leuk uitje een route wilt rijden op de scooter, kan dat ook. Als jij echter geen scooter (mee) hebt, kun je die op sommige plekken ook huren. Toch is zelf rondcrossen met jouw eigen scooter natuurlijk het leukste dat er is. Als je al een tijdje niet op je scooter hebt gereden, kun je hem het beste even goed nakijken. Ook is het aan te raden eerst even een testronde te maken voordat je er een grote afstand mee aflegt: zo sta je niet voor verrassingen. Aangezien het dus nooit leuk is om voor nare verrassingen te staan, kun je maar beter goed verzekerd zijn. Een scooterverzekering is immers verplicht. Je kunt eenvoudig en snel jouw scooter verzekeren bij Alpina.nl. Zo kun jij zorgeloos rondrijden op jouw scooter. 

1. Een route combineren met een dagje op pad, of een weekendje weg

Een scooterroute rijden is een vrij simpel uitje. Je hoeft geen geld uit te geven om het leuk te hebben - op de brandstofkosten na, dan. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt, dit kun je doen door bijvoorbeeld onderweg ergens te lunchen of zelf een picknick voor te bereiden. Hóe leuk is dit idee voor een date, bijvoorbeeld? Ook kun je het rijden van een leuke scooterroute combineren met een vakantie of een weekendje weg. Dan kun je bijvoorbeeld op de scooter wat spullen meenemen en dan een leuke route rijden. Onderweg kun je dan op verschillende plekken overnachten. Door een vakantie op deze manier te regelen kun je veel van een land of streek zien. Je rijdt door nota bene de prachtige natuur van Limburg!

2. Dorpen en landwegen 

Deze eerste route is wellicht wat voor de hand liggend, maar Limburg heeft genoeg leuke dorpjes en landweggetjes waar jij met jouw scooter langs kunt rijden. Je kunt zelf een route uitstippelen voor de gewenste afstand. Je kunt bijvoorbeeld lekker rond Valkenburg rijden om daar vervolgens lekker te lunchen en een bezoekje te brengen aan de rodelbaan. 

3. Rondje Venlo

Je kunt vanuit Nederweert een route van 230 kilometer rond Venlo rijden. Hierbij volg je de weg via Roermond. De omgeving hier is prachtig, je kijkt je ogen uit tijdens je scootertocht. Uiteindelijk steek je de grens over met Duitsland en kun je richting Wassenberg en Niederkrüchten rijden. Eenmaal daar volg je Nettetal en keer je via Nationaal Park De Maasduinen terug via Venray en Liessel terug naar Nederweert. Dan heb je een leuke ronde gereden en onderweg van de prachtige natuur genoten!

4. Heidevelden

Je kunt een rondje van 130 kilometer rijden door de prachtige natuur. Zo rijdt je met je scooter door de mooie heidevelden in Nederlands en Belgisch Limburg. Je begint je route in Kerkrade en rijdt richting Landgraaf en Brunssum. Uiteindelijk kom je via Geleen en Maasmechelen in België aan. Hier kun je door het Nationaal park Hoge Kempen rijden en richting As gaan. Vanaf hier kun je de weg naar Zutendaal nemen en zo terug naar Elsloo, Klimmen en langs Heerlen terug naar Kerkrade gaan. Ook deze route heeft je door de prachtige natuur gebracht die je in Limburg kunt vinden.

Wellicht interessant