img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-10-2023 12:09

Maasgouw heeft een nieuwe kinderraad geïnstalleerd

Maasbracht - 5 oktober 2023 - Op woensdag 4 oktober is in de gemeente Maasgouw de nieuwe kinderraad geïnstalleerd. Dat gebeurde in de raadszaal van het gemeentehuis door locoburgemeester Sjors Blomen. Van alle acht reguliere basisscholen doen er kinderen mee. De raad bestaat uit 16 raadsleden en een kinderburgemeester. De kinderburgemeester, Lars Boonen, was afgelopen jaar ook burgemeester.

img

Kinderburgemeester Lars Boonen vindt het door de raad zelf gekozen thema klimaatactie, een van de 17 Global Goals, erg belangrijk. ”We gaan weer werken aan een nieuw project om bij te dragen aan een gezonde aarde!”

Het doel van de kinderraad is om kinderen te betrekken, kennis te laten maken met het besturen van een gemeente en hun mening te horen. Er wordt jaarlijks een project van hun keuze uitgevoerd. Afgelopen jaar was dit het deelkastje. Deze werd in mei geïnstalleerd bij De Spil in Maasbracht en wordt goed gebruikt.

De nieuwe raadsleden - Bente, Claire,  Dani, Emmie, Evy, Fem, Ghalya, Jasmijn, Jente, Julliette, Lars, Lisa, lucas, Sterre, Tess en Vince - zijn allemaal erg enthousiast en hebben veel zin in het komende jaar.  

Foto gemeente Maasgouw
051023/HvL

Wellicht interessant