img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2023 11:10

Letselschade? Dit moet je doen

13 oktober 2023 - Nederlanders zijn over het algemeen vrij nuchter en ingetogen. Van die verhalen over grote schadeclaims in de Verenigde Staten voor mensen die brandwonden opliepen omdat ze hete koffie morsten, of een mes aantroffen in een gebakken broodje? Dat keuren velen af, of ze vinden het op zijn minst lachwekkend. Toch kan het niet meer dan terecht zijn dat je geld claimt als je letsel door toedoen van iemand anders hebt opgelopen. En niet alleen terecht, maar ook rechtmatig.

img

Nederlanders claimen (soms onterecht) minder vaak

Wijs Letselschade, specialist op het gebied van letselschade uit Rotterdam, geeft meer informatie over schadevergoedingen als gevolg van fysiek letsel. Zij zien dat Nederlanders terughoudender zijn als het gaat om het indienen van een schadeclaim bij letsel. Omdat ze in eerste instantie denken dat de schade wel meevalt. Of omdat ze de schuld voor het letsel (deels) bij zichzelf neerleggen. Daarnaast zijn ook nog eens veel mensen die niet eens weten dat ze mogelijk recht op een schadevergoeding kunnen hebben.

De gevolgen van letsel

Stel dat iemand je van achteren aanrijdt bij een stoplicht, en je een whiplash oploopt. Of dat je op je werk struikelt over een losliggende kabel en je ernstig hersenletsel oploopt als gevolg van de val met je hoofd op de grond. Raken mensen gewond door toedoen van iemand anders, dan denken ze logischerwijs niet gelijk aan geld. Toch is het echt aan te raden een financiële compensatie te claimen. Letsel kan namelijk allerlei consequenties hebben, soms langdurig of zelfs blijvend. En dat kan weer financiële gevolgen hebben. Denk aan fysieke gevolgen, zoals beperkingen in je studie of werk. Daarnaast kun je te maken krijgen met hoge medische kosten, extra uitgaven om je leven weer op de rails te krijgen en verlies van inkomsten.

Schakel hulp in van een letselschade advocaat of jurist

Om een financiële compensatie voor letselschade te claimen, wordt aangeraden een letselschade advocaat of jurist in te schakelen. Deze stelt de schade vast, en weet welk stappenplan er gevolgd dient te worden om een compensatie hiervoor te claimen. Na het vaststellen van de schadepost, zet zo iemand op papier waarom je de wederpartij hier verantwoordelijk voor acht en stelt hij of zij de andere partij officieel aansprakelijk. Vaak zijn de financiële gevolgen van schades gedekt door middel van een verzekering. Een letselschade advocaat of jurist zal dan ook met de verzekeraar van de wederpartij onderhandelen over de schadeclaim. 

Door een letselschadespecialist in te schakelen voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor vervelende gevolgen van een slordigheid of moment van onoplettendheid. In het overzicht van Nationaal Keurmerk Letselschade vind je deskundige en betrouwbare belangenbehartigers.

Wellicht interessant