img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-10-2023 14:12

Themawandeling 'Terug naar de bruisende jaren '50 in Vlodrop'

Vlodrop - 17 oktober 2023 - In het kader van de Maand van de Geschiedenis, organiseert het VVV-gidsenteam Roerdalen op zondag 22 oktober een wandeling in Vlodrop. Onder leiding van de VVV-gids reis je zo’n 70 jaar terug in de tijd, naar het bruisende begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw, toen het kleine dorp in de gemeente Roerdalen een waar winkelparadijs was. Wandel mee en beleef de magie van Vlodrop's winkelverleden!

img

Met het vooruitzicht van een staatsmijn in het huidige Nationale Park de Meinweg, voorspelde men een bloeiperiode voor de dropen in de Roerstreek. Huizen werden gebouwd, de bevolking groeide en Duitse bezoekers stroomden massaal naar Vlodrop om te winkelen. Vlodrop groeide uit tot een waar winkelparadijs, uniek gelegen op afstand van de "grote" stad Roermond.

De bevolking was afhankelijk van bussen voor reizen, wat resulteerde in een diverse mix van winkels, van levensmiddelen tot modieuze boetieks. Helaas werd het mijnproject in 1962 stopgezet, maar als eerbetoon aan de glorietijd bleven de winkels tot ver in de jaren '70 open.

Hoewel de meeste winkels nu gesloten zijn, kun je tijdens deze nostalgische winkelroute in het hart van Vlodrop nog steeds de geschiedenis ontdekken. Ga mee en beleef de magie van Vlodrop's winkelverleden!

Praktische informatie

wanneer - zondag 22 oktober 2023, aanvang 14.00 uur

waar - startlocatie is Landwinkel Schurenhof, Grootestraat 49 in Vlodrop

deelname - reserveren is verplicht en kan via deze webpagina van hartvanlimburg.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Limburg Marketing (melkboer)
161023/HvL

Wellicht interessant