img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-10-2023 13:54

Leudal - het bladseizoen is weer begonnen

Leudal - 19 oktober 2023 - De herfst is weer begonnen en dat betekent dat de bladeren van de bomen vallen. Bladafval kan voor overlast zorgen, zoals gladheid op de weg, stoep of het fietspad en verstopte putten en afvoeren. De gemeente Leudal probeert ook dit seizoen overlast van bladval van gemeentebomen zoveel mogelijk te beperken. Op diverse plekken in de 16 kernen van Leudal worden bladkorven geplaatst en er wordt ook regelmatig bladafval opgeruimd.

img

Op deze webpagina van de gemeentelijke website is alle informatie over het bladseizoen te vinden, inclusief tekeningen per kern. Hier vindt u ook een overzicht van de locaties van de 217 bladkorven, 6 grotere blad-verzamellocaties en de route van de externe bladzuiger. Hier vindt u ook tips en aandachtspunten. 

De mate en spreiding van bladval is sterk afhankelijk van de boomsoort en de weersomstandigheden. Door het bladafval te ruimen en het plaatsen van bladkorven probeert de gemeente overlast zo veel mogelijk te beperken. Op sommige momenten zal er toch enige hinder van bladval kunnen voorkomen. "Wij vragen hiervoor uw begrip." 

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
191023/HvL

Wellicht interessant