img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-10-2023 10:42

CV Onger ’t Viaduct doneert € 10.000 aan de CliniClowns

Maasbracht - 23 oktober 2023 - Zaterdagavond 9 september was het een drukte van jewelste op sportcomplex de Mortelskoel van voetbalclub MBC'13 te Maasbracht. Carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct trapte aldaar haar 2x11 jubileumseizoen letterlijk af met ‘De Aaftrap’; een benefietwedstrijd waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan de CliniClowns. Deze opbrengst bedroeg maar liefst € 10.000 en op zondag 22 oktober werd de cheque overhandigd aan de CliniClowns. 

img

DeltaLimburg.nl maakte een sfeerimpressie van deze benefietwedstrijd, die hier is terug te kijken.

Meer dan 600 supporters uit Maasbracht, Brachterbeek en omliggende dorpen waren naar de Mortelskoel gekomen om dit unieke spektakel bij te wonen. Zij kregen een Vastelaovesvoetbalwedstrijd voorgeschoteld tussen een team van huidige én oud-leden van C.V. Onger ’t Viaduct en een team met voetballers van verschillende bevriende carnavalsverenigingen met een oud profvoetballer als coach en een meervoudig buuttekampioen als scheidsrechter en met optredens van diverse bekende Limburgse artiesten.

Vanaf de opkomst van de spelers (in speciaal ontworpen tenues) aan de hand van jeugdspelers van MBC’13, terwijl fakkels in Vastelaoveskleuren werden ontstoken en het Limburgs volkslied live werd gespeeld, tot aan het laatste fluitsignaal was het een groot feest.

Ook waren er diverse extra activiteiten die geld opbrachten zoals de lokale horecaondernemer die tegen betaling met 30+ graden in het pak van Mascotte Toet van de CliniClowns kroop om het publiek te enthousiasmeren en de 16-meter Shot Showdown tijdens de rust.

Dankzij alle acties, partners die belangeloos meewerkten voor het goede doel, en supporters die zeer gul gaven, werd het prachtig bedrag van € 10.000 opgehaald. 

"Kortom, het was een fantastische aftrap van een jubileumseizoen welke ongetwijfeld nog vele hoogtepunten zal kennen. Zoals vrijdag 17 november wanneer het jubileum prinsenpaar wordt uitgeroepen tijdens de Viaducter Vastelaoves Start (ViVaS). Of wat te denken van 27 januari 2024 wanneer C.V. Onger ’t Viaduct een feestavond ter ere van hun 2x11-jarig bestaan organiseert met optredens van tal van bekende Limburgse artiesten. Een aftrap als deze belooft in ieder geval wat voor de rest van het jubileumseizoen", aldus de trotse carnavalsvereniging.

De benefietwedstrijd eindigde overigens in een 2 – 2 gelijkspel.

Foto CV Onger 't Viaduct
231023/HvL

Wellicht interessant