img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-4-2019 07:45

'Pilotenroute' tussen Haelen en Neeritter krijgt kleur

Haelen - Op donderdag 25 april 2019 heeft burgemeester Arno Verhoeven het eerste lapje aan een boom bevestigd bij het Pesthuisje bij zorgcentrum St. Elisabeth in Haelen. Hiermee wordt het begin gemarkeerd van de zogenoemde 'pilotenroute' tussen Haelen en Neeritter waarlangs honderden Joden, krijgsgevangenen en piloten tijdens WO II naar de vrijheid werden gebracht.

Voor het project 'Wij geven kleur aan de vrijheid' in het kader van 75 jaar bevrijding Midden-Limburg, worden al maanden door velen lapjes gebreid en gehaakt die tussen 25 april en 4 mei worden bevestigd aan bomen langs deze 'pilotenroute'. De handwerkjes kunnen nog tot 1 mei 2019 worden ingeleverd. 

Tijdens de Cultuurweek in Neeritter wordt de fietsroute officieel geopend op 5 mei 2019. De lapjes worden in september 2019 verwijderd en krijgen dan een nieuwe bestemming in een kunstwerk. Tot die tijd geven de gekleurde lapjes de route aan. 

Na 5 mei is de folder met de fietsroute inclusief historische informatie over deze bijzondere route en plaatsen onderweg te koop voor € 1. 

Foto en video: Leon van Lier. 

Tags
Wellicht interessant