img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-10-2023 12:02

Sint Maartenviering in Heel

Heel - 27 oktober 2023 - Stg Jeugdwerk Hepapolos organiseert op zaterdag 4 november een Sint Maartenviering in Heel. Het verhaal van Sint Maarten wordt voorgedragen in de kerk, gevolgd door de lampionnenoptocht door het dorp naar de brandstapel met als afsluiting natuurlijk het vuur, inclusief wafels en chocomel voor de kinderen. De optocht wordt vergezeld door Sint Maarten op zijn paard, drumband Animato en de brandweer. Ook is er een speelgoedinzameling voor arme kinderen in Polen.

img

Sint Maartenviering

Op zaterdagavond 4 november 2023, aanvang 17.30 uur met de voordracht van het verhaal van Sint Maarten in de parochiekerk, gevolgd door de lampionnenoptocht naar de brandstapel

Inzameling speelgoed

In de kerk is die avond ook een speelgoedinzameling voor de arme kinderen in Polen. Graag aandacht voor: geen knuffels (i.v.m. hygiëne); graag afwasbaar speelgoed (dus van hard plastic of hout) en bij voorkeur geen speelgoed dat op batterijen werkt.

"Wat zullen de kinderen van Polen blij zijn dat wij net als St. Maarten met onze medemens delen! Jij komt toch ook gezellig mee doen!"

Sint Maarten

Sint-Maarten werd bekend doordat hij als soldaat de helft van zijn mantel gaf aan een arme bedelaar en na een droom koos om verder te leven als een christen. Het Sint-Maartensfeest wordt jaarlijks op 11 november, (soms op avond rondom deze datum) gevierd in delen van België, Nederland, Noord-Frankrijk, sommige Duitstalige gebieden, Portugal en Hongarije.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Stockafbeelding
271023/HvL  

Wellicht interessant