img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-10-2023 12:02

Betere start voor jonge kinderen in onze regio door actieve samenwerking zorg en welzijn

Noord- en Midden-Limburg - 28 oktober 2023 - De eerste 1000 dagen zijn cruciaal voor een kind. Daarin wordt bepaald welke kansen een kind op een gezond leven heeft. Het programma Kansrijke Start in Midden- en Noord-Limburg brengt alle partijen in zorg en welzijn die te maken hebben met jonge kinderen samen, om zo de situatie voor de ouder(s) te verbeteren. Het aanbod is op een unieke wijze digitaal bijeengebracht in de zogenaamde Zorgpadentool die op woensdag 1 november wordt gelanceerd.

img

Provincie Limburg, de zorgverzekeraar en 14 gemeenten in Noord-en Midden-Limburg de handen ineen geslagen en het programma Kansrijke Start omarmd. 

In de afgelopen 2,5 jaar kreeg het actieprogramma Kansrijke Start vorm door inzet van verloskundigen, gynaecologen, kraamzorg, GGD, gemeenten en de zorgverzekeraar door nadrukkelijke samenwerking. Het netwerk dat nu in onze regio bestaat zorgt voor een beter op elkaar afgestemd aanbod van de ondersteuning die jonge ouder(s) in een kwetsbare situatie krijgen. Dat aanbod is op een unieke wijze digitaal bijeengebracht in de zogenaamde Zorgpadentool die op 1 november gelanceerd wordt tijdens een speciale bijeenkomst.

Voor ouders én professionals

Deze Zorgpadentool biedt een overzicht van de zorg en ondersteuning, zowel medisch als sociaal, op 17 verschillende thema's die van invloed kunnen zijn tijdens de zwangerschap en de eerste jaren van een kind. Iedereen kan hier terecht zowel de inwoner als professionals, die werkzaam zijn met deze ouders en kinderen. Je vindt hier onder andere contactgegevens van de organisaties waar gezinnen terecht kunnen met specifieke hulpvragen binnen hun gemeente. Daarnaast beschikt de Zorgpadentool over achtergrondinformatie per thema die ouders en zorgverleners in staat stelt om de juiste keuze te maken.

De Zorgpadentool is ontwikkeld om gezinnen en zorgverleners te voorzien van de nodige middelen en informatie om een goede start voor elk kind te waarborgen. Het is beschikbaar op de website van Pharos via zorgpadenkansrijkestart.pharos.nl

Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg

Kansrijke Start NML maakt deel uit van het landelijke programma Kansrijke Start. Meer informatie? Zie kansrijkestartnl.nl 

De aangesloten partijen binnen Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg

Aesculaap medische assistentie, AnaCare, Bibliocenter, BiblioNu, BiblioPlus, BiblioRura, Bibliotheek Maas en Peel, Bibliotheek Venlo, Bij ons voor elkaar, Boei-Limburg, AMW Midden Limburg, CZ, Ergotherapie Midden Limburg, Geboortezorg Limburg, Gemeente Beesel, Gemeente Bergen, Gemeente Echt Susteren, Gemeente Horst aan de Maas, Gemeente Leudal, Gemeente Maasgouw, Gemeente Nederweert, Gemeente Peel en Maas, Gemeente Roerdalen, Gemeente Roermond, Gemeente Venlo, Gemeente Venray, Gemeente Weert, GGD Limburg Noord, Mee de Meent, Mutsaersstichting, Provincie Limburg, PSW, Spring Kinderopvang, Unik, Unitus-groep, Vincent van Gogh, VSV Noord Limburg, VSV Roermond, VSV Weert, Gemeente Gennep, CJG Midden Limburg, Kinderopvang Meijel.

281023/HvL

Wellicht interessant