img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-11-2023 15:30

Tips om goed te kunnen studeren

3 november 2023 - Wanneer je net in je tentamenweek bent beland, dan kan het natuurlijk zijn dat je het lastig vindt om je motivatie en je concentratie op peil te houden. Het is erg begrijpelijk dat je het moeilijk vindt om te blijven studeren en daarom is het goed om een paar tips op te volgen. Op die manier kun je binnen no time achter je bureau studeren en kun je goede cijfers proberen te halen op je volgende tentamen. Hieronder hebben we een paar tips op een rijtje gezet om jou te kunnen helpen.

img

Zorg voor goede concentratie

Allereerst is het goed om te werken aan je concentratie. Zo is het van belang dat je ervoor zorgt dat die helemaal op peil is, zodat je prettig kunt studeren. Je concentratie kan door de kleinste dingen worden verstoord. Zo kan het zijn dat je niet goed werkt met muziek op de achtergrond of dat je door het tikken van een andermans pen helemaal gek wordt. Daarom is het goed om jezelf daarvoor af te sluiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van lion's mane. Lion’s mane kopen kan heel gemakkelijk en het is zeer bevorderlijk voor de concentratie. Op die manier kun je je goed focussen op het studeren en kun je er helemaal tegenaan.

Een planning maken

Daarnaast is het natuurlijk heel cliché om een planning te maken voor een tentamenweek. Toch is het erg slim om dit juist wel te doen. In je planning moet je natuurlijk neerzetten hoeveel je denkt te moeten leren, maar moet je ook ruimte vrijmaken om natuurlijk te kunnen ontspannen. Op die manier weet je precies op welke dag van de week je wat moet gaan doen. Daarnaast is het goed om elke week een planning te maken. Zo blijft je schoolwerk overzichtelijk en krijg je een inzicht in hoeveel tijd er overblijft voor de leuke dingen zoals sport of vrienden.

Neem tijd voor jezelf

Als laatste is het natuurlijk ook goed om aan jezelf te blijven denken als je een tentamenweek hebt. Het kan zijn dat je hele week vol staat met allemaal tentamens en andere deadlines. Toch leer je een stuk beter als je actief en fit achter je bureau zit. Zo is het belangrijk dat je in de drukke tijden ook goed voor jezelf blijft zorgen. Neem dus tussendoor de tijd om een wandeling te maken, een frisse douche te nemen of juist even een boek te lezen. Op die manier kun je weer opladen om verder te gaan studeren.

Wellicht interessant