img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-11-2023 19:43

60-jarig jubileum Jan Cober van Koninklijke Harmonie Thorn ('de Bök')

Thorn - 6 november 2023 - De Koninklijke Harmonie van Thorn, oftewel ‘de Bök’, heeft op zaterdag 4 november een uitzonderlijke, muzikale mijlpaal gevierd: het 60-jarig jubileum van haar gezegevierde Chef-Dirigent, Jan Cober. Deze jubileumviering markeert een rijke geschiedenis van toewijding aan de blaasmuziek en een briljante carrière. "We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer Jan Cober heeft bijgedragen aan de bloei van onze harmonie."  

img

Jan Cober

Geboren op 16 augustus 1951 in Thorn, is Jan Cober een toonaangevend Nederlands dirigent en klarinettist. Zijn reis begon op 12-jarige leeftijd toen hij de klarinet ontdekte, geïnspireerd door zijn vader, een bekend lid van de Thorner harmonie. Jan Cober studeerde klarinet en orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht en heeft sindsdien een indrukwekkend muzikaal parcours afgelegd.

Sinds zijn aanstelling als Chef-Dirigent in juli 2017 heeft Jan Cober de Koninklijke Harmonie van Thorn naar nieuwe hoogten geleid. Maar zijn betrokkenheid bij deze harmonie begon 60 jaar geleden, toen hij zijn muzikale loopbaan bij de Bokken begon, voordat hij wereldwijd optrad op diverse podia.
 
"Als Koninklijke Harmonie van Thorn zijn we bijzonder trots en dankbaar voor de bijzondere bijdragen van Jan Cober. We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer Jan Cober heeft bijgedragen aan de bloei van onze harmonie. Zijn uitmuntendheid als dirigent en zijn passie voor muziek hebben ons geïnspireerd en generaties van muzikanten gevoed."

Foto Koninklijke Harmonie Thorn
061123/HvL

Wellicht interessant