img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-11-2023 16:14

Limburgse jongeren laten hun mening horen bij het Jeugddebat Limburg in Roermond

Roermond - 7 november 2023 - Op woensdag 15 november gaan zo’n 40 jongeren uit heel Limburg in het Stadhuis in Roermond in debat met de Statenleden tijdens het Jeugddebat Limburg. Alle jongeren van de leeftijden 12 tot en met 18 die vmbo, havo, vwo of mbo doen krijgen hier de kans om te laten zien wat zij belangrijk vinden. Dit jaar is het jeugddebat georganiseerd in samenwerking met de gemeente Roermond. Ook in de overige provincies worden Provinciale Jeugddebatten georganiseerd.

img

Jongeren willen graag gehoord worden. Bij het Jeugddebat krijgen jongeren de kans om van zich te laten horen en met wethouders in gesprek te gaan om tot een voorstel te komen.

Wethouder Felix van Ballegooij zal het openingswoord verzorgen. Naast van Ballegooij (Partij van de Arbeid), zullen ook Marianne Smitsmans-Burhenne (GroenLinks), Vincent Zwijnenberg (VVD) en Dirk Franssen (Liberale Volkspartij Roermond) aanwezig zijn bij het inhoudelijk debat in de middag, waar jongeren over drie onderwerpen een voorstel aan hen presenteren.

De onderwerpen waar de jongeren over gaan debatteren zijn belangrijk in de gemeenten. De jongeren gaan het hebben over jongeren in de georganiseerde misdaad, de invulling van de openbare ruimte en het ervaren van stress.

Deelnemende jongeren aan het jeugddebat komen uit Schinveld, Oirsbeek, Nuth, Brunssum, Vaesrade, Hoensbroek, Heerlen, Schinnen, Venray, Amstenrade, Weert, Tegelen, Heerlen, Arcen, Venlo, Grubbenvorst, Viersen, Montfort en Roermond.

NJR organiseert niet alleen in Limburg, maar ook in de andere elf provincies Provinciale Jeugddebatten.
In elke provincie worden na deze debatten ook nog jongeren geselecteerd om nationaal in de Tweede Kamer te gaan debatteren. Hier gaan ze met politici in debat over nationale problemen en laten ze hun stem horen om zo Kamerleden, staatssecretarissen en ministers te overtuigen.

Het debat vindt plaats in het Stadhuis in Roermond.

NJR

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld. Kijk voor meer informatie op de websites njr.nl en jeugddebat.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
121023/HvL

Wellicht interessant