img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-11-2023 15:15

Gemeente Leudal zet mantelzorgers in het zonnetje

Leudal - 16 november 2023 - Tijdens de Dag van de Mantelzorg op donderdag 10 november werden in de gemeente Leudal de mantelzorgers in het zonnetje gezet.  In opdracht van de gemeente organiseerde Synthese met vele vrijwilligers een muzikale lunch voor mantelzorgers: een bijeenkomst in het teken van ontmoeting, ervaringen delen en ontspanning. Daarnaast werden dit jaar 379 man­telzorgcomplimenten en 873 mantelzorgattenties aange­vraagd die voor het einde van dit jaar uitgereikt worden.

Een mantelzorger biedt langdurig en intensief zorg aan een partner, familielid, buur of vriend. Deze vorm van zorg komt steeds vaker voor, maar is daarmee niet vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk dat deze inwoners gezien, gehoord en gewaardeerd worden.

Het verschil maken

Wethouder Huub van Helden: "Mantelzorgers zorgen onvoorwaardelijk voor een naaste. Zij maken het mogelijk dat iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. We vinden het belangrijk dat deze inzet erkent én gewaardeerd wordt, want mantelzorgers maken in het dagelijkse leven het verschil." 

Activiteiten voor mantelzorgers 

In de gemeente Leudal worden activiteiten georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Leudal in samenwerking met inwoners, verenigingen, lokale sponsors en organisaties. Meer informatie is te vinden op www.leudal.nl/mantelzorg

Foto's Synthese
161123/HvL

 

Wellicht interessant