img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-11-2023 12:18

Brand in kelder Ziekenhuis Sint Jans Gasthuis Weert

Weert - 22 november 2023 - Op maandagavond 21 november tond 19.45 uur is de brandweer met meerdere blusvoertuigen uitgerukt naar aanleiding van een melding van een brand in de kelder van het ziekenhuis St. Jans Gasthuis in Weert. Door een brand in een meterkast op de röntgenafdeling, is de stroomvoorziening even uitgevallen. De noodstroomvoorziening werd direct automatisch ingeschakeld en heeft problemen voorkomen.Er zijn geen gewonden en de patiëntenzorg is niet in gevaar geweest.

img

Bij aankomst van het eerste blusvoertuig, blijkt de brand te hebben gewoed in een meterkast op de röntgenafdeling in de kelder van het gebouw. Hierbij is de stroomvoorziening voor een korte tijd uitgevallen. De noodstroomvoorziening is direct automatisch ingeschakeld en heeft problemen voorkomen.

De brandweer is niet in actie hoeven te komen voor bluswerkzaamheden, want door aanwezig technisch personeel, is de brand direct geblust. Er is wel geassisteerd bij het verwijderen van de rook, die bij de brand is vrijgekomen. 

Een crisisteam van het St. Jans Gasthuis is direct opgeroepen en heeft de eventuele gevolgen voor het ziekenhuis, de patiëntenzorg en andere afdelingen in kaart gebracht. De afdeling ICT en technische mensen (in- en extern), hebben inmiddels de reguliere stroomvoorziening weer in orde gemaakt. De patiëntenzorg heeft geen hinder ondervonden van het incident. 

De stichting "Salvage" die namens de grote verzekeraars werkt, is opgeroepen om de eventuele schade in kaart te brengen en bijstand te verlenen hierin.

Hoe de brand in de meterkast is kunnen ontstaan, is niet duidelijk.

211123/HvL

Wellicht interessant