img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-11-2023 12:51

Week tegen Kindermishandeling - 'Bespreek je zorgen'

21 november 2023 - Deze week is het de Week tegen Kindermishandeling (tot en met zondag 26 november). Een week waarin we stilstaan bij het belang dat kinderen het recht hebben om veilig te kunnen opgroeien, want dat geldt helaas nog lang niet altijd voor elk kind. In Nederland heeft gemiddeld één kind per schoolklas te maken met mishandeling. Dit jaar is het thema van de Week tegen Kindermishandeling: Bespreek je zorgen. Je staat er niet alleen voor. 

img

Professionals die met jongeren en kinderen werken, spelen een belangrijke rol in het signaleren van kindermishandeling. Daarom is het belangrijk dat professionals weten dat ze hun zorgen kunnen bespreken en met wie. 

Een onderbuikgevoel, twijfel: zijn dit signalen van kindermishandeling? Als je met kinderen of jongeren werkt, herken je deze situatie misschien wel. En wat doe je dan? Weet dat je er niet alleen voor staat. Bespreek je zorgen met een collega of deskundige. Dat kan helpen om een situatie beter te duiden.

Professionals vinden op de pagina van de Week tegen Kindermishandeling informatie over waar ze met hun zorgen terecht kunnen.

Organisatoren 

De Week tegen Kindermishandeling wordt mede georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met Movisie, het Nederlands Jeugd instituut (NJi), Veilig Thuis, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK). 

211123/HvL

Wellicht interessant