img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-11-2023 12:30

Inloopavond - huisvestingscluster hulpdiensten op Spickerhoven III Roermond

Roermond - 24 november 2023 - Op donderdag 7 december wordt een inloopavond georganiseerd voor omwonenden en belangstellenden over de mogelijke ontwikkeling van Spickerhoven 111 (gebied tussen A73 en Sint Wirosingel) in Roermond. Het gebied is nu (vooral) in gebruik als agrarische grond. Het idee ligt er om dit gebied te ontwikkelen tot een huisvestigingscluster van hulpdiensten. Denk hierbij aan brandweer, ambulance en andere hieraan gerelateerde functies.

img

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) kijkt in samenwerking met de gemeente Roermond naar de mogelijke ontwikkeling van Spickerhoven 111 tot bedrijventerrein. Deze avond wordt georganiseerd door OML en Gemeente Roermond, ook namens Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN) en Ambulancezorg Limburg.

Samenbrengen van hulpdiensten

Een goede huisvesting van de hulpdiensten is belangrijk voor de veiligheid in Roermond en de omgeving. Het samenbrengen van de hulpdiensten op één plek helpt bij de onderlinge samenwerking. Spickerhoven 111 ligt centraal in de regio. Hierdoor verkorten de aanrijtijden en kunnen de hulpdiensten, bij calamiteiten, snel ter plaatse zijn.

OML heeft een intentieovereenkomst getekend met de gemeente Roermond, Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN) en Ambulancezorg Limburg. Dat betekent dat zij van plan zijn samen te werken aan de ontwikkeling van een cluster van hulpdiensten. 

Uw mening is belangrijk

Een definitief besluit is nog niet genomen. Bij de uitwerking van het onderzoek naar de haalbaarheid van de plannen, wordt u van harte uitgenodigd om met te denken, daarom deze inloopavond. Voor geïnteresseerden is er om 19.30 uur een korte algemene toelichting van ongeveer 15 minuten. U mag binnenlopen op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Vertegenwoordigers van de hulpdiensten, de gemeente en OML staan u de rest van de avond persoonlijk te woord. 

Over deze bijeenkomst

Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de eerste stedenbouwkundige ideeën. Ook ontvangt u informatie over de genomen stappen tot nu toe en mogelijke vervolgstappen. Denk daarbij aan: onderzoeken, zoals flora en fauna, verkeer, geluid en toegankelijkheid; de mogelijke inrichting van het gebied: denk aan de kavelindeling, het groen, de wegen, de in- en uitgangen voor verkeer, parkeerplaatsen en water; de voorlopige planning, waaronder procedures; klankbordgroep en inventarisatie deelname.

Er zijn nog verschillende stappen én besluiten te gaan voordat de hulpdiensten echt naar deze plek kunnen komen en huisvesten en daarbij is uw mening belangrijk. Dat kan onder andere tijdens deze inloopavond, maar ook persoonlijke gesprekken. Er is tijdens deze inloopavond volop ruimte voor uw vragen, zorgen en ideeën.

Praktische informatie

wanneer - donderdag 7 december 2023, tussen 19.00 en 21.00 uur

waar - 'De Boerderiej', Spik 181, Roermond

aanmelden - aanmelden is verplicht en kan tot en met maandag 4 december per e-mail via info@oml.nl of telefonisch via 0475-42 62 42 

vragen? - dan kunt u contact opnemen met Tom Dohmen (Projectleider OML) en Annemarie van de Goor (Communicatie OML). U kunt ze bereiken via info@oml.nl of bellen naar 0475-42 62 42 (van maandag tot en met donderdag). Ook kunt u contact opnemen met Jesse Scheres, projectleider gemeente Roermond, bereikbaar via 06- 15 87 51 06.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto's Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (brandweer)/stockfoto 
101123/HvL

 

Wellicht interessant