img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2023 10:06

Wintermagie ontvouwt zich in de feestelijke straten en boetiekjes van Roermond

Roermond - 25 november 2023 - Als de winterkou intreedt, verandert de historische stad Roermond in een feestelijk paradijs en nodigt bezoekers uit om zich onder te dompelen in een seizoen van vreugde en feest. Het hart van deze festiviteiten wordt gevormd door de Winter Fever Arena - van 1 december 2023 tot en met 7 januari 2024 - een centrum van bruisende activiteiten, naast het betoverende evenement 'Roermond Full of Lights' en een gevarieerde winkelervaring op maat voor de feestdagen. 

img

De Winterkoorts Arena: Een overvloed aan feestelijk plezier

De Winter Fever Arena, genesteld op het iconische Munsterplein, ontpopt zich als het epicentrum van de winterfeesten in Roermond. Deze overdekte arena, operationeel van 1 december tot 7 januari, biedt een overvloed aan evenementen, elk uniek ontworpen om de essentie van de feestdagen te vangen.

Feestelijke opening met ABBA-koorts (1 december 2023): De festiviteiten beginnen met een feestelijke opening die een eerbetoon is aan de legendarische popgroep ABBA. Dit evenement is meer dan een muzikaal eerbetoon; het is een tijdscapsule die bezoekers terugvoert naar het gouden tijdperk van de disco, compleet met rolschaatsdemonstraties, waarmee een levendige toon wordt gezet voor het seizoen.

Sinterklaas Bezoeken (2-3 december 2023): De arena omarmt Nederlandse tradities en verwelkomt Sinterklaas, een figuur die gekoesterd wordt in de lokale folklore. Deze dagen bieden een unieke kans voor families om deel te nemen aan een traditioneel Nederlands feest, vol vreugde en culturele betekenis.

Aftershopping Borrel (2 december 2023): Als de avond valt, biedt de Aftershopping Borrel een perfecte omgeving voor bezoekers om tot rust te komen. Dit evenement combineert het plezier van winkelen met de ontspanning van een sociale bijeenkomst en biedt drankjes en een gezellige sfeer.

Wintermatinee (3 december 2023): Het eerste weekend wordt afgesloten met de Winter Matinee, een mix van muziek, hapjes en drankjes, die een sereen einde biedt aan een feestelijk weekend.

Sinterskate (5 december 2023): Het Sinterskate-evenement geeft een ludieke draai aan de traditionele Sinterklaasviering en nodigt bezoekers uit om samen met de pieten te rolschaatsen, waardoor de feestelijkheden een vrolijke noot krijgen.

Winterwenswoensdag (6 en 13 december 2023): Dit evenement richt zich op de magie van dromen en wensen. Bezoekers kunnen hun wensen delen in een speciale "Wens ton", waardoor een gevoel van gemeenschap en hoop ontstaat.

Vrijwibo - Vrijdag Winter Borrel (8 en 15 december 2023): Deze avonden zijn bedoeld voor ontspanning en gezelligheid en bieden een ruimte voor bezoekers om te genieten van een drankje en tot rust te komen na een drukke week.

Razende Roller Disco (9 december 2023): De arena verandert in een bruisende rollerdisco, waar skaten en levendige muziek elkaar ontmoeten en een opwindende sfeer creëren.

Trekzak Zondig XL (10 december 2023): Dit evenement laat traditionele Oostenrijkse melodieën horen en neemt bezoekers mee naar de Alpen door de kracht van muziek.

Après-Ski Party (16 december 2023): De sfeer van de Oostenrijkse Alpen komt naar Roermond met een après-ski themafeest, compleet met alle attributen van een skihut in de bergen.

Kerstconcert met Big Band Boesten (17 december 2023): Een muzikale viering van de kersttijd, dit concert met de beroemde Big Band Boesten, biedt een feestelijke auditieve ervaring.

Silent Disco - Kerstspecial (23 december 2023): Een uniek silent disco-evenement met een kersttintje, waarbij gasten via een koptelefoon op muziek dansen en zo een persoonlijke maar gemeenschappelijke feestelijke ervaring creëren.

Bezoek aan de kerstman (24 december 2023): Een gelegenheid om de Kerstman te ontmoeten, een moment vol vreugde en fotomomenten, vooral voor kinderen.

Kerstbal Schoolfeest XL (24 december 2023): Een kerstfeest speciaal voor middelbare scholieren, met een DJ en feestelijke activiteiten, afgestemd op jonge feestvierders.

X-MAS Afternoon Party (26 december 2023) & NYE Afternoon Party (31 december 2023): Deze feesten zetten de feestelijke sfeer voort met muziek en entertainment om Kerstmis te vieren en het nieuwe jaar te verwelkomen.

Nieuwjaars Matinée (1 januari 2024): Een nieuwjaarsevenement vol livemuziek en dans om de start van 2024 te vieren.

Silent Roller Disco (5 januari 2024): Een rolschaatsdisco waar deelnemers skaten op muziek die via een koptelefoon wordt afgespeeld, waardoor fysieke activiteit wordt gecombineerd met muzikaal genot.

Winter Fever Arena - Slotfeest (6 januari 2024): De finale van de Winter Fever Arena, die het einde van het feestseizoen markeert met een eindfeest.

Slotconcert met Big Band Boesten (7 januari 2024): Een groots slotconcert, waarmee de Winter Fever Arena-evenementen muzikaal worden afgesloten.

Roermond vol licht: Een lichtgevend spektakel

Buiten de arena wordt Roermond zelf een canvas van feestelijke lichtjes. Het evenement 'Roermond Full of Lights' tovert de stad om tot een lichtgevend spektakel, met feestelijke lichtprojecties en prachtig verlichte straten. Dit magische schouwspel creëert een warme en uitnodigende sfeer, ideaal voor avondwandelingen en om de essentie van de feestdagen vast te leggen. Voor degenen die op zoek zijn naar een gezellig toevluchtsoord na een dag vol feestelijke pret, zijn er de Traum huizen comfortabele en charmante accommodaties, die zorgen voor een complete en verrijkende vakantie-ervaring in Roermond.

Feestelijke winkel- en cadeaugids

Een aanvulling op de evenementen is de veelzijdige winkelbeleving van Roermond. Wandel door de gezellige straten van de binnenstad en ontdek meer dan 140 speciaalzaken en boetiekjes, met alles van gastronomisch eten en schoonheidsproducten tot kinderspeelgoed en handgemaakte producten. Hier draait winkelen niet alleen om het vinden van het perfecte cadeau voor vrienden en familie, maar ook om het ondersteunen van lokale ondernemers. Deze winkels in het stadscentrum bieden deskundig advies en speciale producten en zorgen voor een heerlijke en zinvolle winkelervaring in het hart van Roermond.

Kortom, de kerst- en wintervieringen in Roermond bieden een prachtig scala aan evenementen die stuk voor stuk bijdragen aan de levendige en vrolijke sfeer van de stad. Of het nu gaat om de dynamische activiteiten in de Winter Fever Arena, de betoverende lichtshows of het feestelijk winkelen, Roermond biedt een perfecte achtergrond voor het creëren van onvergetelijke vakantieherinneringen.

 

Wellicht interessant