img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2023 13:18

Fridays For Future Roermond organiseert kledingruil tegen Black Friday

Roermond - 25 november 2023 - Fridays For Future Roermond organiseert op zondag 26 november op het Kazerneplein in Roermond een goedkoop en duurzaam alternatief voor Black Friday! Vanaf 12.00 uur  gaat de kledingruil open, waarbij er tot 100% korting is op alle kleding. Met niet meer gedragen kleding kunnen mensen onderling kleding ruilen, of als mensen niks te ruilen hebben, kan er met een prijskaartje van €0,00 kleding worden meegenomen.

img

"Op zondag 26 november, op de laatste dag van Black Friday, komt er een einde aan dagenlang overconsumptie, fast fashion en dus ook massaal afval. Black Friday, een dag en ondertussen uitgegroeid naar een week, waarop het kopen van meestal fast fashion wordt aangemoedigd met hoge kortingen. Maar hoewel korting natuurlijk leuk is, zit er ook een keerzijde aan. Kledingstukken die gemaakt zijn om heel even in de mode te zijn, oftewel Fast Fashion, zorgen voor miljoenen kilo's afval elk jaar. Gemiddeld wordt een kledingstuk slechts 7x gedragen en het vergt duizenden liters water om 1 stuk kleding te produceren. Ook is de kledingindustrie verantwoordelijk voor 10% van alle CO2-uitstoot wereldwijd en komen er veel giftige stoffen vrij in de natuur tijdens het produceren van deze kleding. Een dag als Black Friday met hoge kortingen is voor de consument natuurlijk leuk, maar echt niet meer rendabel op de planeet waar we nu leven", aldus Fridays For Future.

Daarnaast zullen de jongeren van Fridays For Future de grond versieren en ludieke acties uitvoeren om zo visueel aandacht te vragen voor de schade die Fast Fashion allemaal aanricht.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Fridays For Future Roermond
251123/HvL

Wellicht interessant