img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-11-2023 20:21

Herbestemming voormalige gemeentehuizen Hunsel en Haelen

Haelen/Hunsel - 27 november 2023 - In lijn met de visie van het college van de gemeente Leudal op gemeentelijk vastgoed, zijn de voormalige gemeentehuizen in Hunsel en Haelen op korte termijn niet langer meer leegstaand. Beide gebouwen krijgen een woonbestemming. Het voormalige gemeentehuis in Hunsel wordt verbouwd tot vier huurappartementen en in het voormalige gemeentehuis in Haelen komen zeven huurappartementen en een commerciële ruimte met een maatschappelijk karakter.   

Met de herbestemming van beide voormalige gemeentehuizen draagt de gemeente Leudal bij aan de transformatie van het gemeentelijk vastgoed naar betaalbare koop- en huurwoningen, en het verlevendigen van de dorpen.

Gemeentehuis Hunsel

In Hunsel is de nieuwe eigenaar al volop bezig met de verbouwing van het voormalige gemeentehuis. Het pand wordt omgetoverd tot vier huurappartementen. Ook krijgt het oude raadhuis weer zijn oorspronkelijke uitstraling terug.

Gemeentehuis Haelen

Medio december wordt de koopovereenkomst voor het voormalige gemeentehuis in Haelen getekend. In dit gebouw worden zeven huurappartementen gerealiseerd. De ontwikkelaar is ook bezig met een invulling van de vleugel op de begane grond aan de Roggelseweg. Die krijgt een commercieel-maatschappelijk karakter, zoals een lunchroom of dergelijke.

Het plan is al goedgekeurd in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit en zal op 11 december ook aan de buurtbewoners worden gepresenteerd. Deze kunnen dan vragen stellen over het plan en suggesties doen aan de eigenaar. In het ontwerp is bovendien speciale aandacht besteed aan parkeervoorzieningen en vergroening van het plein voor het gebouw. Dit is ook een wens van het gemeentebestuur.

Foto's DeltaLimburg.nl (1.voormalige gemeentehuis Haelen, 2. voormalige gemeentehuis Hunsel)
271123/HvL

Wellicht interessant