img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-11-2023 16:25

‘Op weg naar kerst’- concert Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging

Roermond - 30 november 2023 - Op zondag 10 december presenteert de 150-jarige Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging een bijzonder ‘Op weg naar kerst’-concert in de Roermondse Minderbroederskerk. Het koor staat onder leiding van Dion Ritten en wordt op piano begeleid door Veron Jongstra. Naast het zestig leden tellende koor treden ook de jonge tenor Tim Stoter en het trompettrio Venlotrumpets op.

img

Jong talent

Het jaar 2023 staat in het teken van het 150-jarig bestaan van het koor. Het koor is een van de oudste Roermondse verenigingen in de bisschopsstad. Het ‘Op weg naar kerst’-concert vindt traditioneel op de tweede zondag van december plaats. Daarbij betrekt het koor altijd jonge talentvolle artiesten en muzikanten uit de regio. Dit jaar is het de 21-jarige tenor Tim Stoter die een nieuwe generatie zangtalenten uit onze provincie vertegenwoordigd. Hij zong al in professionele theaterproducties als de Tent van Bell (2022), Lady in de Dark (Opera Zuid, 2022), Orphée aux Enfers (Opera Zuid, 2023) en Het was zondag in het Zuiden (Toneelgroep Maastricht, 2023). Tim is als docent verbonden aan de Theaterschool de Zuiderlingen, Kaleidoscoop Maastricht en Opera Zuid. 

Muzikale omlijsting

Tijdens dit bijzondere concert wordt de muzikale omlijsting verzorgd door de Venlotrumpets onder leiding van Jacq Sanders. Dit vrij recent opgerichte trompettrio bestaat uit de ervaren Jacq Sanders, en de jonge trompettalenten Bas van Gestel en Thijs Moonen. Jacq Sanders is docent verbonden aan de Fontys Academy of arts in Tilburg. Bas studeerde op dit conservatorium af in 2020 en heeft zich inmiddels een vaste plek weten te veroveren in de muziekwereld. Thijs startte dit schooljaar met zijn studie trompet aan de academie in Tilburg.

150 jaar Zang en Muziek

In 1873 waren het enkele leden van de Koninklijke Harmonie van Roermond, de oudste nog bestaande vereniging van de stad, die de Roermondse Zang- en Muziekvereniging oprichtte. Deze mannen wilden naast het instrumentale ook koorzang ten gehore gaan brengen. Er werd in die beginjaren niet alleen gezongen, maar ook toneel gespeeld. Een ontspanningsvereniging pur sang. Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan in 1953 is door Koningin Juliana het predikaat ‘Koninklijk’ aan het toen inmiddels gemengde koor toegekend. Nu 70 jaar later viert de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging haar 150-jarig bestaan. Het is daarmee één van de oudste verenigingen van de bisschopsstad.

Praktische informatie

wanneer - zondag 10 december 2023, aanvang 14.30 uur (kerk open vanaf 14.00 uur)

waar - Minderbroederskerk Roermond

toegangskaarten - Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen bij ‘de Poppendokter’ op het Munsterplein in Roermond, via de leden van het koor en bij de ingang van de Minderbroederskerk 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Johan Vermeij
301123/HvL

Wellicht interessant