img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-12-2023 16:25

Magische Kerst Nunhem voor restauratie Servaaskapel

Nunhem - 3 december 2023 - De Sint-Servaaskapel in Nunhem wordt gerestaureerd en om dat financieel mogelijk te maken, worden allerlei activiteiten georganiseerd. Op zaterdag 9 december en zondag 10 december is er een Magische Kerstbeleving bij de Servaaskapel. Een uniek evenement, een feest van licht, muziek en gemeenschapszin voor jong en oud. De opbrengsten gaan volledig naar de restauratie van de kapel. Iedereen is van harte uitgenodigd!

img

Magisch Kerstevenement in Nunhem

De kinderen kunnen zich onderdompelen in de wondere wereld van de kerstelfen, hun gezichten laten schminken en kunnen hun kunsten vertonen op de speciaal ingerichte schaatsbaan. Volwassenen kunnen ondertussen kerstshoppen in de vele kerstkraampjes met leuke kerstacties. Uiteraard kan iedereen meedoen aan een workshop Drumble Dance, luisteren naar live muziek in een sfeervolle kersttent en genieten van het eten & drinken van de heerlijke kerstlekkernijen.

Elke avond komt de Servaaskapel tot leven met een spetterende lichtshow, die de historische schoonheid van de kapel benadrukt.

De opbrengsten van het evenement gaan volledig naar de restauratie van de kapel, waardoor bezoekers bijdragen aan het behoud van dit belangrijke erfgoed in de gemeente Leudal.

"Als organisatie uit de kleine gemeenschap Nunhem kunnen we met gepaste trots zeggen dat er al meer dan 120(!) vrijwilligers (jong & oud) zich hebben aangemeld om de handen uit de mouwen te steken. Deze vrijwilligersactiviteiten variëren van het rondbrengen van folders, het regelen van het verkeer, het bakken van wafels, kerstelf spelen, etc. Daarnaast hebben zich ook al meer dan 25 bedrijven aangemeld als trotse sponsor van ons evenement", aldus het organisatiecomité “Same väör os kepel”.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 9 december (van 11.00 tot 20.00 uur) en zondag 10 december (van 11.00 tot 18.00 uur)

waar - bij de Sint Servaaskapel in Nunhem

entree - € 2,50, kinderen tot en met 12 jaar gratis

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

031223/HvL

 

Wellicht interessant