img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-12-2023 13:20

Arriva en Gilde Opleidingen lanceren bbl-opleiding Buschauffeur

Venlo - 13 december 2023 -  Arriva en Gilde Bedrijfsopleidingen hebben samen de route uitgestippeld voor het werven en opleiden van buschauffeurs in de regio. Gisteren kwamen initiatiefnemers van Arriva, Gilde Bedrijfsopleidingen en opleider Gilde Opleidingen samen in Venlo om het stoplicht voor deze mooie samenwerking officieel op groen te zetten. De eerste kandidaten hebben zich al aangemeld en starten in februari met hun baan én opleiding tot buschauffeur.

img

Betaalde opleiding én salaris 

Aspirant buschauffeurs die deelnemen aan dit traject krijgen hun opleiding door Arriva betaald en ontvangen daarnaast vanaf de start van de opleiding een goed salaris. Het biedt deelnemers de kans om niet alleen hun rijbewijs D, maar ook hun mbo niveau 2-diploma Chauffeur Personenvervoer te behalen. 

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Arriva klopte bij Gilde Bedrijfsopleidingen aan met de behoefte om de opleidingsmogelijkheden tot buschauffeur uit te breiden. Opleidingsadviseur Rob Rademakers van Gilde Bedrijfsopleidingen is ingestapt en heeft bij Gilde Opleidingen de juiste samenwerking voor Arriva gevonden.

Chellie Soons, HR Manager bij Arriva in Limburg: “Wat ik vooral mooi vind is dat we nieuwe buschauffeurs niet alleen op pad sturen met hun rijbewijs D, maar ze ook met een mbo-diploma de arbeidsmarkt op helpen", zegt 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deelnemers worden begeleid door ervaren professionals uit de branche. De eerste drie maanden staan volledig in het teken van het behalen van rijbewijs D en code 95; de basiskwalificatie die nodig is als beroepschauffeur op een bus. 

Zodra het rijbewijs binnen is, start het echte werk en begint de medewerker als buschauffeur op een van de Arriva vestigingen in Limburg. Vanaf dat moment gaan deelnemers nog circa negen maanden één dag per week naar school bij Gilde Opleidingen om hun mbo niveau 2-diploma te halen.

Goed uitgerust carrière opbouwen

Dit opleidingstraject stelt deelnemers in staat om al na drie maanden zelfstandig aan het werk te gaan als buschauffeur. De flexibele instroommogelijkheden maken deze opleiding toegankelijk voor iedereen met een passie voor het vak. De combinatie van een betaalde baan met een betaalde opleiding stelt aspirant buschauffeurs in staat om beter uitgerust de arbeidsmarkt te betreden en een succesvolle carrière op te bouwen. 

Rob Selen, Teammanager van het Gilde Logistiek College bij Gilde Opleidingen: “Wat deze samenwerking extra interessant maakt is de mogelijkheid om door te stromen vanuit onze transport- en logistieke opleidingen. Daardoor maakt de opleiding óók interessant voor jongeren van 16 of 17 jaar die hun carrière willen starten in de wereld van het openbaar vervoer.”

Start in februari 2024

De eerste studenten hebben zich al aangemeld en starten in februari 2024. Meer informatie en aanmelden kan via deze webpagina van arriva.nl.  

archieffoto DeltaLimburg.nl
131223/HvL

Wellicht interessant