img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-12-2023 09:06

Vijf tips om je bedrijf te laten groeien

20 december 2023 - Het jaar 2023 was vast en zeker een goed jaar voor je bedrijf. Reden te meer om er in 2024 helemaal een feestje van te maken. Dit heb je natuurlijk niet volledig zelf in de hand, maar je kunt er wel alles aan doen om de winden jouw kant op te doen waaien. In dit artikel staan vijf bruikbare tips om jouw bedrijf een mooie start van 2024 te laten beleven.

img

Verdeel en heers

Toegegeven, dit klinkt een beetje als het imperium van een dictator of, in vriendelijkere bewoordingen, als een computerspel. In dit verband gaat het echter over de management assistant. Wat doet een management assistant? Deze persoon werkt samen met een of meerdere managers, directeuren of een volledig MT. De taken zijn vaak organisatorisch en administratief van aard. Voorbeelden zijn het efficiënt bijhouden van agenda’s en het organiseren van vergaderingen of meetings. Het grote voordeel van een management assistant is dat je niet hoeft na te denken over deze taken, omdat je zeker weet dat ze goed gedaan worden.

Trek een onmisbare assistent aan

Kom je om in je werk en weet je niet meer hoe je alles kunt plannen en tegelijkertijd je personeel tevreden kunt houden? Dan is het de hoogste tijd voor een personal assistant. Weet je wat het antwoord van veel executives, directieleden en andere drukbezette professionals is als hen gevraagd wordt wie ze niet kunnen missen? Juist, de personal assistant. De taken van deze onmisbare kracht lopen uiteen. Agendabeheer, organiseren en notuleren staan eigenlijk altijd op het lijstje.

Durf te kiezen

Wat veel beginnende ondernemers doen, is geen richting kiezen. Neem coaching als voorbeeld. Ze bieden hulp aan bij allerlei vraagstukken, van burn-outs tot persoonlijke groei, met alles ertussenin. Het werkt vaak beter om een duidelijke richting te kiezen, zoals de beste coaching voor ondernemers die een eigen bedrijf naast een vaste baan runnen. Het is slechts een voorbeeld, maar daarin ben je wel heel gericht bezig en spreek je een specifieke groep aan.

Verander je eigen rol binnen het bedrijf

Veranderen kan pijn doen, maar het is vaak wel een manier om als bedrijf te groeien. Je kunt het begin van 2024 aangrijpen om eens kritisch naar je eigen rol te kijken. Sluit deze rol nog wel aan bij hoe het bedrijf er anno 2024 voor staat? Misschien is het moment gekomen om wat meer afstand van de dagelijkse gang van zaken te nemen. Of is het juist omgekeerd, waarbij je weer meer op de werkvloer te vinden bent. Het hoeven geen grote veranderingen te zijn, een kleine bijsturing kan al een groot effect hebben.

Gebruik een externe adviseur

Voor iemand die dag (en nacht) met het bedrijf bezig is, is het lastig om het overzicht te bewaren. Een externe adviseur komt dan prima van pas. Door iemand met een lange staat van dienst enkele maanden of een half jaar in dienst te hebben, krijg je een frisse kijk op lopende zaken. Hier vloeien ongetwijfeld mooie ontwikkelingen uit voort.

Wellicht interessant