img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-1-2024 17:05

MTB Kersttocht in Het Leudal uitgesteld vanwege natte weer - DEFINITIEF AFGELAST

Neer - UPDATE 10 januari 2024 - De MTB-Kersttocht Leudal - oorspronkelijk gepland op dinsdag 26 december - was vanwege de natte weersomstandigheden uitgesteld naar zondag 28 januari. De organisatie heeft nu echter, met pijn in het hart, besloten de MTB-tocht helemaal af te gelasten. De volgende editie staat gepland op donderdag 26 december 2024. Degenen die zich reeds aangemeld hadden, ontvangen hun inschrijfgeld terug in de komende dagen.

img

Door

  • de aanhoudende wateroverlast,
  • de in deze dagen daaropvolgende vorst,
  • de opnieuw verwachte regen,
  • het niet verkrijgen van toestemming van Staatsbosbeheer om bepaalde bosgedeelten te mogen gebruiken en
  • het daarom aan moeten passen van de routes en als gevolg daarvan
  • de onmogelijkheid om op korte termijn een nieuwe vergunning via de gemeente Leudal te krijgen (zo bleek uit overleg) en zeker niet als onbelangrijkste
  • het beschermen van kwetsbare natuur in het Leudal,

heeft de organisatie met pijn in het hart doen besluiten om de MTB tocht van 28 januari 2024 NIET door te laten gaan. Degenen die zich reeds aangemeld hadden, ontvangen hun inschrijfgeld terug in de komende dagen. Op donderdag 26 december 2024 staat de volgende gepland. "We gaan er van uit, dat er dan gewoon gefietst kan worden!"

---------------------------------------------------------------------------------------------

Neer - 23 december 2023 - De MTB-Kersttocht Leudal, die stond gepland op dinsdag 26 december, Tweede Kerstdag, wordt verplaatst naar zondag 28 januari. Reden is de overvloedige regen van de afgelopen tijd en de voorspelde regen. Grote delen van de beide parcoursen kunnen niet gebruikt worden, omdat ze te drassig zijn, of onder water staan. Bij gebruik zou het bos- en natuurgebied erg veel schade oplopen. De organisatie hoopt dat het dan wel kan doorgaan.  

Degenen die zich reeds hebben ingeschreven hebben bericht ontvangen en kunnen kiezen om hun inschrijving te laten staan óf het inschrijfgeld terug ontvangen. 

Na 27 jaar start en finish in Haelen bij de voetbalclub, start deze editie bij het Maasveld in Neer. Dit betekent dus ook dat de route gedeeltelijk gewijzigd is. Verder is het concept vertrouwd: volledig uitgepijlde route, verzorgingspost onderweg en een consumptie na afloop in de kantine. 

Deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden 30 en 45 kilometer.

Praktische informatie

wanneer - zondag 28 januari 2023, van 8.30 tot 10.00 uur

waar - startlocatie 't Maasveld, Maasweg 1, Neer

informatie en inschrijven - zie www.wielerevenementenleudal.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Achtergrondfoto Jos Smeets
100124/HvL

Wellicht interessant