img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-12-2023 17:06

Kerstmis 2023 mogelijk in top-5 warmste Kerst ooit

24 december 2023 - Kerstmis 2023 maakt kans om terecht te komen in de top 5 van de warmste Kerst ooit, zo vermeldt Weeronline.nl. De voorspelde maximumtemperatuur in De Bilt van beide kerstdagen samen komt uit op ruim 11 graden. Waarschijnlijk valt dinsdag de maximumtemperatuur al in de nacht, wanneer het natte en zeer zachte weer nog niet is verdwenen. Verdwijnt de zacht lucht net wat eerder, dan eindigt Kerstmis 2023 op een zesde plaats.

img

De feestdagen beginnen onstuimig en zacht met tijdens kerstavond een vrij krachtige zuidwestenwind. In de westelijke provincies is de wind krachtig en ook wat vlagerig. Het is erg zacht met een graad of 12 en het regent van tijd tot tijd.

Eerste kerstdag  

Maandag blijft het zeer zacht voor de tijd van het jaar. In de ochtend is het een graad of 11 en ’s middags wordt het 11 tot 13 graden. Gemiddeld is het eind december een graad of 6. Het wordt een bewolkte dag en er zijn perioden met regen. In de ochtend valt de wind mee en in de middag steekt opnieuw een vrij krachtige zuidwestenwind op. Aan de kust is de wind krachtig tot hard en in de avond blijft het onstuimig.

Tweede kerstdag 

Het bewolkte en natte weer maakt plaats voor een droger weertype en daarbij krijgen we eindelijk de zon weer te zien. Zeer zonnig wordt het niet, maar ook met af en toe zon is het veel vriendelijker weer dan de voorgaande dagen. Daarmee is het gunstig weer om een tijd buiten te zijn, want een groot deel van de tijd is het droog. Het noorden en oosten maken kans op een lichte regenbui. In de middag is het op veel plaatsen 9 of 10 graden.

Bron Weeronline.nl/Stockfoto
241223/HvL

 

Wellicht interessant