img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-12-2023 14:28

Themawandeling ‘Dao op det Munsterplein…..' in Roermond

Roermond - 26 december 2023 - Op zondag 7 januari wordt een boeiende themawandeling over het Munsterplein in Roermond georganiseerd, het meest bezongen plein van Roermond. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Munsterplein-wals 'Dao op det Munsterplein...', het inspirerende vertrekpunt voor deze bijzondere wandeling over en rondom het Munsterplein. Wandel mee en geniet van de verhalen van de VVV-gids over dit zo bijzondere, eeuwenoude plein in de Roermondse binnenstad.

img

De ervaren VVV-gids leidt de wandelaars langs zowel bekende als minder bekende plekken op en rondom het Munsterplein. Tijdens de tocht worden fascinerende verhalen, historische achtergronden en amusante anekdotes gedeeld die met deze plek verbonden zijn. Na afloop van de wandeling weet de deelnemer niet alleen alles over ‘Ein nuuj fontein’, ein pomp mer det is bluf, die gaar gein water guf, ein Kuupersmonument en auch de friettetent, maar ook over wat op het plein nog meer te ontdekken is.

Praktische informatie

wanneer - zondag 7 januari 2024, van 14.00 tot ca. 15.30 uur

waar - startlocatie is de hoofdingang van de Munsterkerk op het Munsterplein

deelname - € 6,50, kinderen t/m 11 jaar gratis. Maximaal 20 deelnemers.

tickets - reserveren is verplicht en kan via deze webpagina van Hart van Limburg 

extra informatie - afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap zal de wandeling in het Nederlands of het dialect gehouden worden.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Hart van Limburg
261223/HvL

Wellicht interessant