img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-12-2023 14:37

Gemeente Maasgouw - regels vuurwerk tijdens jaarwisseling

Maasgouw - 29 december 2023 -  In de gemeente Maasgouw mag alleen tussen 31 december 2023, 18.00 uur en 1 januari 2024, 02.00 uur vuurwerk worden afgestoken. Met ontheffing is ook carbid schieten toegestaan.  Steek vuurwerk op veilig wijze af en met respect richting medemens, dier en omgeving en ruim het vuurwerkafval ook op. Op dinsdag 2 januari doet de gemeente een veegronde.  

img

Vuurwerk

Alles over het kopen, afsteken en de soorten vuurwerk is te vinden op de website van de Rijkoverheid

Verkoopdagen

De verkoopdagen voor vuurwerk in 2023 zijn donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Omdat 31 december op een zondag valt, geldt dit niet als verkoopdag. 

Hou rekening met elkaar

Niet iedereen vindt vuurwerk leuk of kan daar tegen. Vooral kinderen en dieren kunnen erg schrikken van vuurwerk. Vuurwerk afsteken moet veilig gebeuren. Hou dus rekening met elkaar voor een veilige en feestelijke jaarwisseling!

Ruim afval van vuurwerk op

Het afval van vuurwerk kan gevaarlijk zijn voor kinderen, die oud vuurwerk met korte lontjes oprapen en afsteken. Dus denk aan de kinderen, maar ook aan de dieren en ruim vuurwerkafval op. Op 2 januari maakt de gemeente een veegronde. 

Vuurwerkoverlast

In Maasgouw zijn geen vuurwerkvrije zones. In de gemeentelijke APV staat wel dat het verboden is om consumentenvuurwerk op een openbare plaats te gebruiken als dat gevaar, schade of overlast veroorzaakt of kan veroorzaken.

Ervaart u overlast van vuurwerk? Dan kunt u dit melden bij de politie. Dit kan 24/7 via 0900 - 8844. Bel altijd 112 bij verdachte en gevaarlijke situaties.

 

stockfoto
291223/HvL





Wellicht interessant