img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-12-2023 16:20

Lezing over de vleermuis, de geheimzinnige fladderaar van de nacht

Weert - 29 december 2023 - Wie kijkt er met zijn oren en vliegt met zijn vingers? Op dinsdag 9 januari organiseert IVN Weert een lezing over de vleermuis. Maak kennis met deze geheimzinnige fladderaar van de nacht. Geen enge spookachtige verhalen, maar een kijkje in het leven van de vleermuis door de seizoenen heen.

img

Ter sprake komen: de soorten die in onze omgeving voorkomen, wat eet dit beestje, zijn voortplanting en de manier waarop hij het landschap gebruik en meer. Kunnen we, mensen, de vleermuis nog een handje helpen? Als je al angst voor de vleermuis had, heb je die na afloop niet meer en heb je bewondering van deze fladderaars van de nacht.

Over de spreker

Hij is zich 15 jaar geleden extra gaan verdiepen in vleermuizen en omdat ze vaak dicht bij mensen leven, heeft hij ook interesse gekregen in de gehele stadnatuur. Op die manier is hij vrijwilliger geworden bij de Vogelbescherming als Stadsvogeladviseur.

Zijn andere specialiteiten zijn de bever, de egel en het edelhert. Daarnaast is hij Natuurgids en verzorgt hij ook natuurwandelingen.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 9 januari 2024, aanvang 19.30 uur

waar - Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’, Geurtsvenweg 4 in Weert

toegang - € 2,00 inclusief koffie of thee

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto IVN Weert (dwergvleermuis)
291223/HvL

Wellicht interessant