img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-1-2024 11:50

Drie keer inspiratie voor een rondreis met het hele gezin

4 januari 2024 - Wat is er nou leuker dan op rondreis te gaan met het hele gezin? Onvergetelijke avonturen beleven en heerlijk genieten van de tijd met elkaar. Er zijn veel bestemmingen waar je naartoe kunt voor een prachtige rondreis. Maar welke bestemmingen zijn nou geschikt voor een rondreis met kinderen? Hieronder vind je inspiratie voor een aantal inspirerende bestemmingen voor een rondreis met het hele gezin!

img

Thailand

Thailand is een van de meest populaire bestemmingen voor een rondreis en dat is niet voor niets. Het land is erg divers en biedt ook veel faciliteiten voor toeristen. Zo zijn de transportmogelijkheden erg groot en makkelijk en kun je vrijwel overal terecht voor kwalitatieve en goedkope hotels en restaurants. Verder zijn er ook vele kindvriendelijke accommodaties, wat natuurlijk ideaal is voor als je met het hele gezin op rondreis gaat. Als je naar Thailand vliegt kom je meestal als eerst in de hoofdstad Bangkok. Het is zeker de moeite waard om hier 2 of 3 dagen te blijven om de stad te verkennen. Daarna kun je ervoor kiezen om het bergachtige noorden van het land te bezoeken of naar de tropische stranden in het zuiden van Thailand. Een rondreis Thailand is dus zeker een goede optie om te overwegen!

Portugal

Als je liever wat dichterbij huis blijft, is Portugal ook een goede optie voor een rondreis. Portugal heeft vele prachtige plekken en daarom is het zeker aan te raden om verschillende plekken te bezoeken tijdens een rondreis door het land. Verder is Portugal een erg geschikte bestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn veel verschillende kindvriendelijke accommodaties beschikbaar, zoals vakantiehuizen of hotels. Het is handig om een huurauto te nemen, zodat je makkelijk door het land kunt rijden en verschillende plekken kunt bezoeken. Plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de Algarve, Lissabon, Ericeira, Peniche en natuurlijk Porto. Portugal is ook de ideale bestemming om te surfen. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin op surfles! Kortom, er is genoeg te beleven en te zien in het land.

Indonesië

Indonesië is ook een aanrader voor een rondreis. Alhoewel het land op een heel aantal vlieguren van Nederland ligt, is het zeker de moeite waard om te overwegen. Als je op rondreis naar Indonesië gaat is het dan ook aan te raden om er een lange reis van te maken, vooral als je ook kinderen meeneemt. Omdat Indonesië vrij groot is en bestaat uit veel verschillende eilanden, is het handig om van tevoren een planning te maken. Kies bijvoorbeeld 2 of 3 verschillende eilanden uit om te bezoeken. Java, Bali en Lombok zijn bijvoorbeeld eilanden die erg geschikt zijn voor een rondreis. Als je op die eilanden bent aangekomen, kun je vanuit daar nog uitstapjes doen naar kleinere eilanden, zoals Nusa Penida of de Gili eilanden. In Indonesië kun je verder genieten van prachtige natuur, stranden en culturele bezienswaardigheden. Een rondreis Indonesië zal een onvergetelijke ervaring zijn voor ieder gezin!

Of je nu dichtbij of ver weg op rondreis gaat, er zijn genoeg inspirerende bestemmingen voor een onvergetelijke rondreis!

 

Wellicht interessant