img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-1-2024 14:01

Hoogwater in Leudal

Leudal - 4 januari 2024 - In verband met de huidige weersomstandigheden en de bijbehorende hoeveelheid regen is het waterpeil van de Maas en de beken in de gemeente Leudal gestegen. De gemeente staat in nauw contact met Waterschap Limburg en houdt de actuele waterstanden in de gaten. Daar waar nodig worden maatregelen getroffen. 

Informatie over actuele waterstanden

De actuele situatie, verwachtingen en getroffen maatregelen zijn te volgen via de liveblog van Waterschap Limburg.  

Via de webcam van de TV-toren in Roermond is live de actuele waterstand van de Maas te zien.

Wat doet de gemeente Leudal?

De gemeente werkt aan de hand van een draaiboek voor hoogwatersituaties. De eerste acties uit dit draaiboek zijn ingezet. Zo zijn diverse wegen inmiddels afgezet. De gemeente volgt de ontwikkelingen van het waterpeil nauwgezet en nemen indien nodig maatregelen om eventuele overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken.

Hogere waterstand beken

Ook in de beken is de waterstand hoog. Momenteel controleert de gemeente ook de krooshekken in de beken. Als er vuil in deze krooshekken hangt, wordt dit verwijderd. Zo kan het water goed blijven stromen.

Wat kunt u als inwoner doen?

De verwachting is dat het stijgende water niet leidt tot acute situaties. Het evacueren van inwoners is voorlopig niet aan de orde. Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg, veiligheidsregio Limburg Noord en de gemeente houden de situatie nauwlettend in de gaten. Op de website Wachtnietopwater staan praktische tips en adviezen voor, tijdens en na wateroverlast.

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl (Roggelse beek in Roggel)
040124/HvL

Wellicht interessant