img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-1-2024 12:07

Roaj ‘ns uit Neer wint MLLF 2024

Beegden - 6 januari 2024 - Vrijdag 5 januari vond in Beegden de finale plaats van het Midde Limburgs Leedjes Festival. De 22 finalisten, allen afkomstig uit Midden-Limburg, streden in Gemeenschapshuis 't Leuke om de eerste plaats. Net als vorig jaar heeft Roaj 'ns  uit Neer de meeste punten gekregen van de zevenkoppige jury. De tweede plaats is voor 'De Heitte Hinne' uit Kelpen-Oler en de 'Doorspelse Aod Prinse' uit Ospel is derde geworden. Binnenkort een uitgebreide videoreportage op Deltalimburg.nl.

img

'Roaj ‘ns' uit Neer is de winnaar van deze editie. Net als vorig jaar kregen de drie dames en drie heren uit Neer met “Dien ouge sjtraole verhaole” (tekst Eva Custers, muziek Pim van Wylick) de meeste punten van de  zevenkoppige jury. 

De tweede plaats is voor “De Heite Hinne” uit Kelpen-Oler met “Kompeniej” (tekst en muziek Ria Baetsen). Op nummer drie zijn geëindigd de “Doospelse Aod Prinse” met hun liedje “Blieve gaon!”

De organisatie was in handen van het Comité Midde Limburgs Leedjes Festival in samenwerking met vastelaovesvereniging de Jokers uit Beegden.

Carnavalskriebels van DeltaLimburg.nl was erbij, kijk binnenkort naar een uitgebreide videoreportage.

Foto MLLF (winnaar MLLF 2024)
060124/HvL

 

Wellicht interessant