img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-4-2019 15:15

KastelenHepkestocht 2019

Midden-Limburg - Tijdens het Hemelvaartweekend, op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 wordt tussen 11 en 17 uur een bijzondere fietstocht georganiseerd - de KastelenHepkestocht - langs enkele unieke kastelen en objecten in Midden-Limburg onder leiding van Laquais Frans, de gastheer van kastelen en landgoederen in Leudal en omgeving. 

"Bonjour, ik ben Laquais Frans. Uw gastheer van kastelen en landgoederen in Leudal en omgeving. Graag leid ik u op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 tussen 11.00 en 17.00 uur aan de hand van een bijzondere fietstocht – de KastelenHepkestocht 2019 - langs enkele unieke kastelen en objecten in Midden-Limburg.

Ik laat u genieten van typische 'bufkes' uit de tijden van weleer. Zo gaan we deze editie proeven van de Middeleeuwen in de kasteeltuin van kasteel Horn, van de Eeuw van de Burgers bij kasteel Nederhoven in Beegden en van de Pruikentijd bij Kasteel Aldenghoor. Op de deelnemende locaties worden eveneens leuke (spel)activiteiten en muziek aangeboden voor jong en oud in het tijdperk van desbetreffende locatie.
 
U kunt deze fietstocht beleven in het Hemelvaartweekeinde op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019. De route is ca. 32 km lang en is gemakkelijk te volgen via de aangegeven fietsknooppunten.
Voor deze unieke fietstocht heeft u speciale ‘Hepkes-bonnen’ nodig om te kunnen proeven van de heerlijke nostalgische gerechtjes op de drie locaties. Deze zijn samen met een routeomschrijving te koop in de voorverkoop bij Hotel de Abdij in Horn en Kasteel Aldenghoor in Haelen voor € 8,50 (volw.) en € 7,50 (kinderen t/m 12 jaar) of op de dagen zelf tegen regulier tarief ad € 9,50 (volw.) bij de deelnemende kastelen.
 
Deelnemers in 2019:
 
Kasteel Horn – Hotel de Abdij in Horn
Kasteel Aldenghoor in Haelen
Kasteel Nederhoven in Beegden

Meer informatie? Neem dan contact op met Kastelencoördinator Leon Moonen, telefonisch via 0031-6-19675394 of per email via leonardomoonen@gmail.com"
 
Tekst en foto's: Leon Moonen

Wellicht interessant