img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-1-2024 15:36

Expositie 'Top-down: Twee eeuwen Roermond in beeld' in Historiehuis Roermond

Roermond - 11 januari 2024 - In het Historiehuis Roermond is van zondag 14 januari tot en met zondag 21 april de nieuwe expositie 'Top-down: Twee eeuwen Roermond in beeld' te zien. de expositie toont de historische ontwikkeling die Roermond heeft doorgemaakt aan de hand van vier thema’s, die haar vandaag de dag kenmerken. Door middel van deze thema’s worden historische processen weergegeven.  Luchtfoto’s en droneshots tonen dit vanuit het vogelperspectief. Toegang is gratis.

img

De selectie luchtfoto’s en droneshots tezamen geven een beeld van Roermond in goede en in slechte tijden, gedurende de afgelopen twee eeuwen. 

In ongeveer vijftig luchtfoto’s en vier dronefilms wordt een illustratie getoond van de gedaantewisseling die Roermond in de afgelopen twee eeuwen heeft doorgemaakt. De foto’s en films zijn afkomstig uit de collecties van het Gemeentearchief Roermond, maar ook uit andere instellingen en privécollecties. De foto’s zijn ondergebracht in vier hoofdthema’s: “Een stad die boven haar gewicht bokst”, “Een stad in tijden van rampspoed”, “Een stad van religieuze architectuur”, en “Een stad in ontwikkeling.”
 
De verschillende thema’s zijn door gedichten met elkaar verbonden. De gedichten vormen een gesprek tussen twee mensen die langs de thema’s reizen vanuit een vliegtuig. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke overgang tussen diverse historische episodes.

Het Historiehuis 

Het Historiehuis in de binnenstad van Roermond bevindt zich in de bibliotheek Bibliorura en richt zich op het vertellen van het historische verhaal van Roermond. In de vaste expositie zijn stukken te zien uit de rijke gemeentelijke collectie en worden zelden gehoorde verhalen verteld. Het museum is zowel voor inwoners als bezoekers van de stad een bron van informatie en inspiratie.

Praktische informatie

wanneer - zondag 14 januari tot en met zondag 21 april, tijdens openingstijden bibliotheek

waar - Historiehuis Roermond, Neerstraat 11, 6041 KA Roermond (in de bibliotheek)

toegang - gratis 

meer informatie - zie de website van het Historiehuis Roermond

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto © AVIODROME Lelystad (Roermond 1933)
110124/HvL

Wellicht interessant