img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-1-2024 11:55

Patrick Lipsch ook pastoor van federatie Tabor

Midden-Limburg - 12 januari 2024 - Pastoor Patrick Lipsch wordt de nieuwe pastoor van de parochiefederatie Tabor, waartoe de parochies van Heythuysen, Grathem, Baexem, Kelpen-Oler en Leveroy behoren. De benoeming is afgelopen weekend in de betreffende parochies bekendgemaakt. Hij is al pastoor van parochiefederatie Kana (Haelen, Buggenum, Horn, Nunhem, Heibloem, Neer en Roggel) en dat blijft ook zo. De benoeming gaat per 1 februari 2024 in.

img

Patrick Lipsch

Patrick Lipsch (47) werd in 2010 tot priester gewijd. Hij werkte daarna als kapelaan in de samenwerkende parochies van Stein, Berg aan de Maas en Urmond. Van 2011 tot 2017 was hij kapelaan van de parochiefederatie in Maastricht-Oost.

In 2017 werd hij benoemd tot kapelaan van de parochies van de federatie Kana, waarvan hij in 2020 pastoor werd.

Dat wordt nu uitgebreid met de federatie Tabor. Deze bestaat uit de parochies H. Nicolaas (Heythuysen), H. Severinus (Grathem), H. Johannes de Doper (Baexem), H. Liduina (Kelpen-Oler) en H. Barbara (Leveroy).

Hij volgt hier pastoor Marcus Vankan op, die afgelopen jaar een functie als geestelijk verzorger in de gezondheidszorg heeft aanvaard.

Omdat het bisdom Roermond momenteel geen bisschop heeft, wordt hij voorlopig benoemd tot administrator (= waarnemend pastoor). Het is de bedoeling dat hij op termijn de officiële pastoor wordt. 

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
120124/HvL

Wellicht interessant