img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-1-2024 17:59

Vijf tips voor de beginnende wintersporter

18 januari 2024 - Wintersport wordt steeds populairder. Zo blijkt uit onderzoek dat een kwart van de Nederlanders overweegt om binnen drie jaar op wintersport te gaan. De populariteit is in de afgelopen jaren gestegen en het liefst gaan we voor onze wintersportvakantie naar Oostenrijk. Hoor jij bij die kwart van de Nederlanders die graag een keer op wintersport wil gaan, maar kun je als beginner een aantal tips gebruiken? Lees dan snel verder.

img

Kies een geschikte bestemming

In Europa heb je ontzettend veel bestemmingen voor een wintersportvakantie, van Duitsland tot aan Tsjechië. Afhankelijk van je eigen budget en wensen kun je een geschikte bestemming uitkiezen. De meest populaire bestemming is en blijft Oostenrijk, dit komt vooral omdat dit land ontzettend veel verschillende gebieden heeft met mooie skipistes en goede voorzieningen. Als beginner is het belangrijk om een gebied uit te kiezen met groene en blauwe pistes, deze zijn geschikt voor de beginnende wintersporter. Wil je graag wat geld besparen, kies een minder toeristische bestemming en wijk bijvoorbeeld uit naar landen zoals Tsjechië en Duitsland. 

Koop goede wintersportkleding 

Tijdens het skiën of snowboarden is het dragen van goede wintersportkleding zeker van belang. Zorg dat de wintersportkleding voldoende warmte en bescherming biedt en daarnaast is comfort ook een belangrijk punt. Een goede tip om kou te voorkomen is het dragen van meerdere laagjes. Draag altijd thermo-ondergoed en investeer ook in goede skisokken voor dames of skisokken voor heren. Koop een skibroek en jas die waterafstotend zijn, en waterdichte handschoenen en een skibril mogen ook zeker niet ontbreken.

Let op je veiligheid

Wintersport is niet geheel zonder gevaar, botbreuken komen helaas regelmatig voor. Vooral als beginner ga je regelmatig vallen en daarom is het belangrijk om aan je veiligheid te denken. Draag altijd een helm maar denk ook aan andere beschermers, zoals een rugbeschermer en knie- en polsbeschermers. Blijf ook vooral op de officiële pistes om onnodig gevaar te voorkomen.

Investeer in een aantal lessen

Voordat je op wintersportvakantie gaat kun je in Nederland alvast wat ski of snowboardlessen nemen. Hierdoor leer je alvast wat basistechnieken en op de echte piste kan dit van pas komen. Het is ook verstandig om in ieder geval enkele lessen op locatie te nemen, hierdoor ga je het skiën of snowboarden een stuk sneller onder de knie krijgen.

Bescherm jezelf tegen de zon

Het ideale weer tijdens je wintersportvakantie is een strakblauwe lucht en het zonnetje aan de hemel, echter heeft de zon veel meer kracht dan dat je in de gaten hebt. Bescherm je daarom goed tegen de zon, zowel je ogen en je huid. Neem een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF mee en vergeet je lippen niet in te smeren.

Foto: Pixabay-Ri Butov

Wellicht interessant