img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-1-2024 12:06

Online bijeenkomst met live chat 'Over de grens: praten met je puber over alcohol en seksualiteit'

Midden-Limburg - 23 januari 2024 - “Iedereen doet het!” Hoor jij dit ook vaker van je puber? En wil je weten hoe je het gesprek op een fijne manier voert? Kijk en chat dan mee tijdens de uitzending ‘Over de grens: praten met je puber over alcohol en seksualiteit’ van Vincent van Gogh en GGD Limburg Noord op dinsdag 30 januari van 19.30 tot 20.30 uur. Deelname is gratis.

img

Op welke leeftijd wordt nou dat eerste slokje alcohol gedronken? En wat is het effect van alcohol op het puberbrein? Hoe zit het met groepsdruk onder invloed van alcohol? Hoe zit het met seksualiteit in de puberteit? Speelt dat al? Enne… hoe zit dat dan met anticonceptie? Zijn er andere risico’s? Wanneer en hoe voer je dat gesprek?

Deze en meer vragen beantwoorden preventiewerkers van Vincent van Gogh en collega's van GGD Limburg Noord tijdens de uitzending ‘Over de grens: praten met je puber over alcohol en seksualiteit’. Ze geven je feiten en cijfers over het puberbrein, alcohol en seksualiteit. En ze staan je bij met tips om het gesprek met je puber aan te gaan. 

De uitzending met live chat is bedoeld voor ouders van pubers, professionals/vrijwilligers die met jongeren werken en iedereen die meer over dit onderwerp wil weten. Dus meld je aan en bekijk de uitzending samen met je gezin, collega's en kennissen.

Alle informatie op een rijtje 

  • Gratis uitzending met live chat: ‘Over de grens: praten met je puber over alcohol en seksualiteit’
  • Voor ouders van pubers en professionals/vrijwilligers die met jongeren werken
  • Dinsdag 30 januari van 19.30 tot 20.30 uur
  • Aanmelden via de link
  • Meer preventieactiviteiten vind je op de website Preventie (vvgi.nl)

Ben je die avond verhinderd? Meld je toch aan, want er is een replay beschikbaar.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!


Foto: Pixabay-Luisella Planeta
240124/HvL

Wellicht interessant