img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-1-2024 11:07

Subsidie voor isolatie eigen woning in Maasgouw

Maasgouw - 25 januari 2024 - De gemeente Maasgouw gaat inwoners ondersteunen bij het isoleren van hun woningen. Huiseigenaren uit de gemeente Maasgouw die hun huis gaan isoleren, kunnen hiervoor vanaf eind april subsidie aanvragen. De subsidie is bedoeld voor het ondersteunen van huiseigenaren bij het nemen van grote isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, glasisolatie of dakisolatie.

img

Wethouder Duurzaamheid Sjors Blomen hoopt dat veel huiseigenaren de subsidie aanvragen: “Met dit financiële steuntje in de rug kunnen nog meer mensen hun woningen verduurzamen. Isoleren is heel belangrijk. Het geeft niet alleen meer comfort en is goed voor het milieu, maar brengt ook de energierekening omlaag.”

Beschikbare subsidies

De subsidie is in twee groepen verdeeld. Eén subsidie is voor huishoudens met een laag inkomen en hoge energielasten door een slechte kwaliteit van de woning. Specifiek gaat dit om huishoudens die energietoeslag hebben ontvangen in 2023 én een woning met een slecht energielabel. Deze mensen krijgen ook een energieadvies aan huis. Zij komen in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 5.000 per woning voor de gemaakte kosten. Hiervan kunnen één of meerdere isolatiemaatregelen worden betaald. Deze huiseigenaren worden direct benaderd met dit aanbod. Voor deze subsidie stelt de gemeente in totaal een bedrag van € 275.000 beschikbaar.

Daarnaast is er een subsidie voor huiseigenaren die niet in bovenstaande groep vallen om hun woning te isoleren. Zij komen in aanmerking voor een subsidie van maximaal 30% van de gemaakte kosten tot € 750. Hiervoor trekt de gemeente een bedrag van in totaal € 175.000 uit.

Aantrekkelijke inkoopactie isolatie 

De gemeente gaat een inkoopactie voor isolatiemaatregelen organiseren. Hiermee gaat een partij voor de gemeente bedrijven werven die de isolatiemaatregelen daadwerkelijk kunnen uitvoeren voor huiseigenaren. Deze eigenaren krijgen hiermee een aanbod dat kwalitatief goed is, uitgevoerd door betrouwbare bedrijven voor een interessante prijs. Deze inkoopactie wordt tegelijk met de subsidie onder de aandacht gebracht. 

Hulp bij isoleren

Het beperken van de energievraag is urgent. Niet alleen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, maar ook omdat de energieprijzen hoog zijn. Het isoleren van bestaande woningen zorgt voor een structurele energiebesparing en daarmee lastenverlaging. De gemeente hoopt met deze isolatiesubsidie en inkoopactie hieraan een waardevolle bijdrage te leveren. Deze hulp bij isoleren voor woningeigenaren wordt betaald met geld van de gemeente en het Rijk. Vanuit het Rijk komen nog meer middelen waarmee later ook andere huiseigenaren worden geholpen.

Meer informatie?

De inkoopactie en de subsidie voor isolatie wordt op zijn vroegst eind april 2024 opengesteld. Bij de start informeren we u over hoe u in aanmerking kunt komen voor de subsidie. Heeft u tot die tijd vragen over het verduurzamen van uw woning? Bezoek dan de website van Energiek Maasgouw.

Bron: gemeente Maasgouw
250124/HvL

Wellicht interessant