img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-1-2024 10:30

Op zoek naar de beste decoratie voor carnaval?

30 januari 2024 - Ben je op zoek naar een van de populaire klassieke vlaggen voor carnaval? Van Marotteriek tot Kielegat en van Mestreech tot Oeteldonk, al deze vlaggen kun je online kopen. Er zijn vlaggenlijnen en vlaggen in alle soorten en maten. Maar hoe kun je goed decoreren met vlaggen? Wat zijn de mogelijkheden? Lees er hier meer over!

img

Versiering & decoratie

Bij carnaval hoort vrolijke versiering en gezellige carnavals decoratie. Voor elke carnavalsstad is er wel geschikte carnaval decoratie te vinden, zo pimp je jouw huis of kroeg tot de gezelligste feestplek. Ga bijvoorbeeld voor grote gevelvlaggen of gekleurde vlaggenlijnen om de straat te versieren. Haal wel het juiste gereedschap om alles netjes en veilig op te hangen. Haal wat muurhaken, schroeven en een hamer en zoek online een handleiding voor het beste resultaat. Of versier je auto met een stevige autovlag met jouw eigen ontworpen carnavalsvlag. Leuk voor tractoren en auto’s in de carnavalsoptocht, maar natuurlijk ook leuk voor je eigen auto voor privégebruik tijdens carnaval. Ga voor de joker kleuren rood geel groen in Limburg oftewel Vastelaovend.

Veiligheid staat voorop!

Zorg voor brandvertragende vlaggenlijnen thuis, in de horeca en andere openbare gebouwen. Want als het gaat om brandveiligheid dan wil je natuurlijk geen enkel risico lopen. Zorg er dus voor dat je waar je ook de polonaise loopt, dat jouw carnavalsversiering van confetti shooters en raamdecoratie tot vlaggen en slingers brandveilig is!

Wanneer valt carnaval dit jaar?

Carnaval valt elk jaar weer op een andere dag. Want carnaval begint namelijk altijd zeven weken voor Pasen. En aangezien de  datum van Pasen elk jaar wisselt, wisselt de datum van carnaval dus ook automatisch. Maar het valt altijd ergens in het begin februari en voor half maart. Niet overal in Nederland wordt carnaval gevierd. Vooral in Limburg zijn er optochten met praalwagens en worden de machthebbers van deze provincies, zoals burgemeester, ministers en wethouders, traditiegetrouw belachelijk gemaakt. En is Prins Carnaval tijdelijk de baas, deze Prins wordt in elke stad die meedoet jaarlijks opnieuw gekozen. Inwoners van Limburg doen jaar in jaar uit weer hun best om zo bijzonder mogelijk verkleedt en vaak onherkenbaar op het carnavals toneel te verschijnen. Hou jij wel van een verkleedpartijtje, maar kom je niet uit het Zuiden van Nederland? Ook dan ben je van harte welkom. Carnaval in 2024 is van zondag 11 februari tot en met dinsdag 13 februari. In sommige plaatsen beginnen de feesten al op vrijdag 9 februari en gaan door tot Aswoensdag, 14 februari. Dus ja, je zou wel eens een kater kunnen hebben op Valentijnsdag!

Foto: DeltaLimburg.nl

 

Wellicht interessant