img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-2-2024 13:07

Wegens grote belangstelling vervolg omruilactie witgoed Maasgouw

Maasgouw - 1 februari 2024 - Afgelopen november organiseerde de gemeente Maasgouw een actie om te besparen op de energierekening. Inwoners die de energietoeslag 2022 hadden ontvangen, konden hun oude wasmachine, droger, koelkast of vriezer inruilen voor een nieuw, energiezuinig apparaat. Er was veel belangstelling en hierdoor kon helaas niet iedereen deelnemen. Er zijn nog steeds veel inwoners die interesse hebben in deze omruilactie. Daarom krijgt de actie vanaf eind februari een vervolg.

img

 

Voor de actie was veel belangstelling. Hierdoor kon helaas niet iedereen deelnemen. Er zijn na het sluiten van de omruilactie nog veel reacties binnen gekomen van inwoners die nog steeds interesse hebben in de omruilactie.

Vervolg omruilactie

Er komt een vervolg-omruilactie witgoed. Dit doet de gemeente Maasgouw weer samen met de organisatie Winst uit je woning. De actie gaat eind februari van start. Inwoners die in aanmerking komen voor de omruilactie witgoed ontvangen in februari een brief van de gemeente met een voucher. Hierin staat wanneer de actie precies start, wat de voorwaarden zijn en hoe de voucher ingewisseld kan worden.

Voor wie is de actie?

De actie is voor inwoners die de energietoeslag 2022 hebben ontvangen én die niet hebben deelgenomen aan de eerste witgoedactie in november 2023.

Geen brief ontvangen?

Heeft u de energietoeslag 2022 ontvangen van een andere gemeente en woont u nu in Maasgouw? Dan kunt u meedoen met de actie door onderstaand formulier in te vullen. Er wordt vervolgens contact met u opgenomen door onze bespaarcoach. Hij maakt met u een afspraak om te bekijken of u aan de voorwaarden van de omruilactie voldoet. Als dat zo is, ontvangt u de waardebon.

Aanmelden voor de witgoedactie 

Belangrijk om te weten

Het gaat om een waardebon ter waarde van maximaal € 650,00. Het is mogelijk dat u zelf bijbetaalt voor een duurder product dat voldoet aan de voorwaarden. 

  • U komt in aanmerking voor de vervanging van één apparaat. Per  huishouding wordt één apparaat vervangen 
  • Apparaten die u kunt omruilen zijn: wasmachine, droger, koelkast of vriezer
  • Het om te ruilen apparaat wordt nog gebruikt en
    • Is ouder  dan 10 jaar
    • of heeft een energielabel van E of lager.
  • Het apparaat mag u alleen aanschaffen voor eigen gebruik 
  • Het oude witgoedapparaat wordt bij de levering van het nieuwe apparaat meegenomen door de leverancier

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met bespaarcoach Edwin van de gemeente Maasgouw.

Foto: Pixabay-bierfritze
010224/HvL

 

Wellicht interessant