img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-2-2024 12:46

Derde informatiebijeenkomst toekomstperspectief Clauscentralegebied in Maasbracht

Maasbracht - 2 februari 2024 - In opdracht van gemeente Maasgouw, Provincie Limburg en energiebedrijf RWE wordt het toekomstperspectief van het Clauscentralegebied onderzocht. Op woensdag 28 februari vindt de derde informatiebijeenkomst over dit onderzoek plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt de conceptversie van het toekomstperspectief van het Clauscentralegebied gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden kan tot 22 februari.

img

Hoe is dit toekomstperspectief tot stand gekomen?

Begin 2023 is de studie gestart. Tijdens twee eerdere participatiebijeenkomsten, straatgesprekken en de berichten in de mailbox is input van bewoners en belanghebbenden opgehaald. Op basis hiervan is het concept toekomstperspectief ontwikkeld. Bij het opstellen van het perspectief is gekeken naar de technische en ruimtelijke mogelijkheden van het gebied. 

Programma informatiebijeenkomst

Tijdens deze derde bijeenkomst wordt de conceptversie van het toekomstperspectief van het Clauscentralegebied gepresenteerd. Er wordt ook toegelicht hoe de opgehaalde opbrengsten zijn verwerkt in het onderzoeksrapport. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor vragen en opmerkingen over het toekomstperspectief. Op- en aanmerkingen kunnen in sommige gevallen nog verwerkt worden in het onderzoeksrapport. Als dat niet lukt, worden ze meegenomen in de bijlage van het toekomstperspectief. 

Vervolgproces

De studie is straks afgerond, maar het proces in de gemeente, de Provincie en bij RWE gaat verder. Wat zijn vervolgmomenten waarop u invloed kunt uitoefenen? En hoe ziet besluitvorming eruit? 

Meer informatie over het onderzoek

Wilt u meer lezen over het onderzoek naar het toekomstperspectief van het Clauscentralegebied? Kijk dan op de pagina Onderzoek toekomstperspectief Clauscentrale-terrein en omgeving. Op deze website vindt u ook de terugkoppelingen van eerdere bijeenkomsten. 

Praktische informatie

wanneer - woensdag 28 februari 2024 van 19.00 tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

waar - gemeenschapshuis ’t Baekerhoes in Maasbracht.

aanmelden - Graag vóór 22 februari aanmelden via dit online formulier. Kunt u echt niet bij deze bijeenkomst aanwezig zijn en heeft u wel interesse? Mail dan naar clauscentrale@emma.nl.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
020224/HvL

 

Wellicht interessant