img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-2-2024 14:11

Informatiebijeenkomst over de aanleg van jouw eigen duurzame moestuin

Weert - 2 februari 2024 - Hou jij van tuinieren en heb je, of wil je graag, een moestuin? Bibliocenter Weert organiseert hierover op dinsdag 20 februari een informatieve bijeenkomst. Moestuinexpert Floor Korte vertelt je alles over de beginselen van de start en aanleg van een duurzame moestuin. Zo kun je komende seizoen helemaal voorbereid aan de slag gaan. Ook is er ruimte om al jouw vragen aan Floor te stellen.

img

Over Floor Korte

Floor zelf heeft sinds 2013 een moestuin die maar blijft uitgroeien tot hopelijk haar droom: een hectare grond met een minihuisje en vooral een walhalla aan alles wat eetbaar is voor mens en dier. Floors moestuin is haar stress free zone. Ben jij daar nieuwsgierig naar, kom dan zeker naar deze leuke bijeenkomst!
 
Floor wil zoveel mogelijk mensen stimuleren ook een moestuin te starten of een tuin aan te leggen vol planten waar je van kunt eten. Floor: ’Dit is niet alleen heel lekker, het is ook goed voor de biodiversiteit en educatief tegelijkertijd. Tegels laten verwijderen en dit te laten vullen met groen. Mensen meegeven dat je niks fout kan doen in de tuin, want het is jouw eigen plek waar je je thuis moet voelen. Het creëren van een plek waar eetbaar groen voor mens en dier door elkaar loopt. Nog meer mensen adviseren en hulp bieden in het ontwerp en de aanleg van een moestuin. Ook wil ik ze zelf op onderzoek uit laten gaan hoe de natuur werkt, dat een natuurlijke en levendige tuin goed is voor mens en dier en dat ieder jaar weer een verrassing is!’

Voel je welkom om haar aanstekelijke verhaal te beluisteren en ideeën uit te wisselen met andere moestuiniers. Heb jij bijvoorbeeld leuke, gekke en unieke zaden die je wilt ruilen? Neem ze deze avond mee en verzamel zelf weer nieuwe exemplaren voor je eigen moestuin.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 20 februari 2024, van 20.00 tot 21.30 uur

waar - Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250, Weert

deelname - € 10,00 voor niet-leden en Bibliocenter leden betalen € 7,50. 

aanmelden - Aanmelden kan via de website www.bibliocenter.nl/activiteiten

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: Bibliocenter (Floor Korte)
020224/HvL

 

Wellicht interessant