img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-2-2024 10:30

Knoe­ve­le­mint 2024 voor ie­der­een te zien

Maastricht - 3 februari 2024 - Op maandag 5 februari is het weer zover: het Knoevelemint. Het evenement waar de Limburgse carnavalswereld samenkomt en waar jubilerende verenigingen en vastelaovendskampioenen worden geëerd. Vanaf odinsdag 6 februari is de uitzending van dit besloten evenement (enkel toegankelijk met polsbandje) hier volledig terug te kijken.

img

In aanloop naar de Vastelaovend organiseert de Provincie Limburg het traditionele Knoevelemint. Zoals altijd vindt het evenement plaats in de Feestzaal van het Gouvernement aan de Maas. Het Knoevelemint is elk jaar hét evenement in het teken van de Limburgse Vastelaovend waar jubilerende verenigingen en vastelaovendskampioenen worden geëerd.

Programma

Na het binnentrekken van de Blauw Sjuut volgt een programma met optredens. De winnaars van de grote vastelaoveskampioenschappen van 2024, zoals het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH), Kinger Vastelaovend Leedjesfestival (KVL), Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK), Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), het Groot Limburgs Buuttekampioenschap en de Jeugdbuuttekampioenschappen, treden op. Daarnaast worden zij gehuldigd door het provinciebestuur voor de bijzondere prestatie die ze hebben neergezet.

Medaille voor prinsessen en prinsen

De Limburgse carnavalswereld is ook breed vertegenwoordigd. Naast de besturen van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) en de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) zijn ruim 30 carnavalsverenigingen verspreid uit heel Limburg aanwezig. Uit handen van het provinciebestuur ontvangen jubilerende prinsessen en prinsen hiervan een speciale medaille.

030224/HvL

Wellicht interessant