img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-5-2019 05:55

Nationale Molendagen 2019 in Maasgouw

Maasgouw - Op 11 en 12 mei 2019 zijn de Nationale Molendagen, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Tijdens deze dagen openen drie Maasgouwse molens gratis hun deuren voor het publiek: de St. Lindertmolen in Beegden, de Leonardusmolen in Maasbracht en de Hompesche Molen in Stevensweert. Er is ook een speciale Molenfietsroute beschikbaar die langs de drie molens voert.  

De Molenfietsroute heeft een lengte van 46 km en wordt dat weekend gratis ter beschikking gesteld. Elke molen geldt als startroute, men kan dus zelf kiezen waar men wil starten.

Bij elke molen is het feest, met een speciaal hapje, drankje of activiteit zoals bijvoorbeeld rondleidingen, kinderspelen, een expositie over molenbouw en geschiedenis, en dergelijke. 

De drie molens zijn industriële bedrijven uit vorige eeuwen: De St. Lindert is een gesloten houten standaardmolen, de Leonardus een stenen beltmolen (op heuvel met souterrain) en bakoven, de hoge Hompesche stellingmolen omvat 8 ‘zolders’, met panorama uitzicht over het Eiland in de Maas.

Locaties:
- St. Lindertmolen, Molenstraat 69, Beegden
- de Leonardusmolen, Zuidsingel 1, Maasbracht
- de Hompesche Molen, Molendijk 6, Stevensweert

Data en tijden: zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019, van 11 tot 17 uur 

Toegang is gratis.

Meer informatie via deze link.

Foto's Leon van Lier (Hompesche molen)

Tags
Wellicht interessant